Un projecte pilot equiparà sis llars amb sensors per medir l'eficiència energètica

La Taula del Tercer Sector i Cellnex Telecom recopilaran dades de consum de l'aigua, la llum o el gas per evitar situacions de risc


La Taula del Tercer Sector, amb l'empresa Cellnex Telecom, equiparà sis habitatges amb sensors per recollir i monitoritzar dades a distància que podrien anticipar possibles situacions de risc de pobresa energètica i fer més eficaces les llars.

Els habitatges, que estan destinats a col·lectius en risc d'exclusió social, recolliran dades fonamentalment vinculades a consums de subministraments i eficiència energètica, també detectaran la temperatura i altres indicadors per valorar si la llar està ben condicionada.

Així, cada llar tindrà un quadre de comandament a través del qual es podrà tractar la informació i generar indicadors i,a més, es monitoritzaran les dades també a distància. Mitjançant els sensors i aquest quadre de control, les entitats podran anticipar qualsevol situació anòmala o bé de risc, optimitzar l’ús dels recursos i prendre decisions de possibles actuacions en funció dels paràmetres obtinguts.

Les quatre fundacions que participen en aquest projecte pilot són la Fundació Família i Benestar Social, la Fundació Iniciativa Social, la Fundació Privada Hàbitat 3 Tercer Sector Social i la Fundació Privada Foment de l’Habitatge Social. Totes quatre estan integrades a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

“Aquest acord és una demostració pràctica i concreta de com les tecnologies digitals poden ajudar a reduir situacions de risc, en poder fer un seguiment de desviacions i anomalies que puguin estar indicant algun tipus de problema en aquestes llars. Comencem aquesta experiència en àmbits que afecten a la monitorització dels consums d’aigua, gas o electricitat i a l’eficiència energètica, però a futur haurem de pensar, també amb les administracions, com la connectivitat d’aquestes llars als serveis de banda ampla és un servei bàsic com ho és l’accés a l’aigua, el gas o l’electricitat”, ha explicat el director d’Afers Públics i Corporatius de Cellnex, Antoni Brunet.

També el vicepresident de la Taula del Tercer Sector, Adolf Díaz, ha destacat “la importància d’avançar en la transformació digital del Tercer Sector a través de projectes que ajudin a millorar els mecanismes de treball de les entitats, millorar-ne l’eficiència i, per damunt de tot, aconseguir millorar la vida de les persones”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article