La FaPaC lamenta que l'Estat hagi ignorat la petició perquè el 21-D sigui dia no laborable

L'entitat anuncia que, per coherència amb la seva campanya, tancarà totes les seus el proper dijous


La Federació de Mares i Pares d'Alumnat de Catalunya (FaPaC) lamenta en un comunicat que l'Estat hagi ignorat les més de 40.000 signatures recollides que reclamaven que el dia dels comicis, el 21-D, fos declarat dia no laborable. A més, confirmen des de l'entitat que “no han obtingut cap mena de resposta a les seves peticions”.

“Aquesta manca de resposta per part del govern espanyol es tradueix en una manca absoluta de voluntat d'escoltar la veu d'una gran part de la societat”, denuncien en el comunicat. Consideren que la campanya que van engegar, sota el lema Per un 21-D no laborable, no recuperable i retribuït. Garantir el dret a vot i la conciliació, havia de poder garantir el dret a vot a tothom.

Per això, ho consideren una oportunitat perduda per ”restablir el consens social trencar en no convocar eleccions en diumenge, tal com és habitual, justament per garantir que l'activitat laboral no afecte al lliure exercici del dret a vot”.

Com a mostra de rebuig i com a protesta, la FaPaC ha anunciat que tancarà el proper dijous i aturarà tota la seva activitat a Catalunya, tant a la seu central com a les territorials. "Els comicis se celebren en un context d'anormalitat política i haver reconegut aquest dia com a no laborable hagués estat la clau per fer de la jornada electoral una jornada amb més normalitat”, etziben en el comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article