Somescola impulsa una campanya per recollir missatges de reconeixement a l'escola catalana

Defensa el valor del model lingüístic i de la tasca dels docents i convida a fer-ho palès a través de postals i de les xarxes socials


La plataforma Somescola, formada per entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu, ha presentat la campanya #TotsSomEscola, a través de la qual convida a mostrar amb una postal el suport a l'escola catalana explicant experiències personals. Les postals es dipositaran en caixes habilitades especialment a escoles d'arreu del país.

L'entitat proposa un seguit de frases per a les postals, com ara 'Perquè el model d'escola catalana i el seu model lingüístic és un model d'èxit cohesionador i promotor de valors democràtics i integradors' o bé 'Perquè avui més que mai cal reivindicar el reconeixement i el respecte a la tasca dels docents davant qui qüestiona el seu paper proferint atacs infundats d'adoctrinament i altres falsedats'.

Somescola proposa altres frases per a les postals, com ara 'Perquè davant els atacs que està rebent el model educatiu és necessari reivindicar el seu valor, i fer-ho en primera persona'; 'Perquè som moltes les persones que hem estudiat i ens hem format d'acord al model d'escola catalana i ho hem fet sense incidències', o 'Perquè el model educatiu funciona amb èxit des de fa dècades amb un gran consens de la comunitat educativa i la societat catalanes'.

Les persones que s'hi vulguin sumar s'han de descarregar la postal al web de Somescola, escriure-hi el seu missatge i dipositar-lo en les capses de cartró que les escoles participants habilitaran a cada centre. A més, la campanya convida els participants a fer-se una fotografia amb la postal i compartir-la a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #TotsSomEscola. La plataforma també demana que els centres educatius s'impliquin en la campanya i en facilitin la participació col·locant les capses en un lloc visible i animant la comunitat educativa a participar-hi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article