El Berguedà rebrà 8.000 euros anuals per atendre persones LGTBI i per divulgar la diversitat sexual

Es vol evitar que la gent s'hagi de desplaçar fins a Barcelona o grans capitals per expressar les seves angoixes o garantir els seus drets


La comarca del Berguedà se suma al total de 25 territoris del país que compten amb un servei d'atenció integral per a persones LGTBI. Es tracta d'un espai, que s'ubicarà al consell comarcal, des d'on es duran a terme campanyes educatives, tasques de sensibilització i tallers, però també atenció psicològica a les persones que estiguin patint per la seva condició sexual.

El Govern i el consell comarcal han signat aquest dimecres un acord mitjançant el qual, la comarca rebrà, com a mínim, 8.000 euros anuals pel desplegament d'aquest servei que, a la Catalunya Central, fins ara només es feia a Osona. Un dels objectius és evitar que la gent s'hagi de desplaçar fins a Barcelona o grans capitals per expressar les seves angoixes o garantir els seus drets.

El SAI LGTBI del Berguedà formarà part de la Xarxa de Serveis d'Atenció Local de Catalunya i oferirà informació sobre la temàtica LGTBI i els recursos que poden disposar les persones d'aquest col·lectiu, així com assessorament sobre activitats; atenció d'incidències que no constitueixin delicte penal, infracció administrativa o tracte de discriminació en l'àmbit laboral. També atendrà la gestió i la tramitació de denúncies per possibles casos de discriminació o violència contra persones LGBTI.

La creació d'aquest Servei d'Atenció Integral és fruit del que disposa la Llei 11\/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Aquest marc legislatiu estableix la coordinació entre la Generalitat i ens locals per garantir accions que promoguin el respecte i la promoció dels drets de les persones LGTBI i en concret proposa la creació de serveis d'atenció integral arreu del territori que tingui aquesta finalitat.

El nou servei s'ubicarà a la seu del consell comarcal, on es preveu contractar una persona que complementarà la seva tasca al SAI amb d'altres feines de l'ens comarcal. Per tal d'accedir-hi, les persones interessades es poden posar en contacte amb el consell comarcal, on se'ls donarà hora per a una entrevista.

A més de les tasques que habitualment ja es fan als centres educatius de la comarca, el nou servei preveu fer campanyes dirigides també a la població LGTBI d'edat més avançada. Precisament, la comarca del Berguedà va ser notícia aquest any després de l'agressió homòfoba contra una parella que s'estava fent un petó a la sortida d'una discoteca.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article