L’Observatori de la Discapacitat Física recopila propostes d'oci per a un Nadal accessible

Fins a sis guies permeten les persones amb diversitat funcional fer activitats culturals i turisme accessible


L’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) ha recopilat, abans de començar les festes, un bon grapat de propostes d'oci per a un Nadal més accessible. “Tot i que encara hi ha molta feina per fer en termes d'oci accessible, cada vegada hi ha més iniciatives que garanteixen propostes d'oci i turisme cultural per a tots, amb rutes adaptades, serveis especialitzats, instal·lacions condicionades i guies accessibles”, reconeixen en una notícia al seu web.

De fet, aquest mes de desembre s'hauria d'haver arribat a l'accessibilitat completa, però, en canvi, s'ha incomplert la Llei. Per aquest motiu, diverses entitats de persones amb diversitat funcional reclamen un nou sistema d'infraccions que sigui més eficient que l'actual i que l'Estat i el govern garanteixin que es compleix.

Conèixer el patrimoni històric

Tal com explica l'ODF, existeixen aplicacions que permeten cercar rutes urbanes d'interès i visites al patrimoni cultural que estan preparades per persones amb mobilitat reduïda. Una d'elles és Ciudades Patrimonio Accesibles. També n'hi ha d'altres, com l'aplicació TUR4all. Ambdues són gratuïtes, estan disponibles per a dispositius iOS i Android i contenen informació verificada in situ d'acord amb un protocol de comprovació d'accessibilitat específic per a establiments turístics.

Per una cultura accessible

A més de les excursions, l'ODF també proposa alternatives festives per una cultura més accessible. Així, per exemple, recomana l'aplicació WhatsCine, que garanteix l'accessibilitat audiovisual de qualsevol espectacle o esdeveniment cultural de manera senzilla i intuïtiva. L'aplicació va guanyar justament com a millor aplicació al concurs Apps per a tothom, impulsat per COCEMFE Barcelona i el mateix ODF.

També a l'hora de visitar museus, la Fundació ONCE ha llançat l'aplicació AMUSE, que permet l'accés a la informació dels continguts de diferents museus a persones amb discapacitat. A més de poder triar entre visita lliure o guiada, l'app incorpora una modalitat de joc, amb el qual el visitant pot aprendre de forma didàctica.

Escapades i rutes arreu de l'Estat

També l'ODF recomana les vies verdes, que són antics traçats ferroviaris en desús que s'han rehabilitat com itineraris oberts a senderistes i ciclistes. A la Guia de Vies Verdes Accessibles s'hi poden trobar fins a deu vies verdes amb informació de les condicions d'accessibilitat dels trams més ben adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com d'allotjaments i restaurants o propostes culturals. Recorden, així mateix, des de l'entitat que hi ha la Guia de rutes enològiques d'Espanya accessibles, que ofereix informació sobre els establiments més accessibles de 12 rutes enològiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article