Els migrants tancats a Santa Anna arrenquen un compromís municipal per a la targeta de veïnatge

Durant la tancada a Barcelona, que ha durat una setmana, les persones nouvingudes han reclamat “papers per a tothom”


Els migrants que han estat tancats a l'església de Santa Anna de Barcelona durant una setmana han aconseguit, per fi, arrencar un compromís a l'Ajuntament perquè modifiqui la targeta de veïnatge. Les persones immigrades reivindicaven "papers per a tothom" i havien iniciat una vaga de fam per donar a conèixer les seves demandes a la societat i als partits polítics. 

En concret, els migrants reclamen a l'alcaldessa Ada Colau que modifiqui les condicions de la targeta de veïnatge, que es va engegar al setembre i que ha d'acreditar que, com a mínim, la residència dels nouvinguts és durant un any a l'Estat espanyol i de sis mesos a la ciutat de Barcelona.

La sensació "d'haver aconseguit alguna cosa"

A través d'un comunicat, els immigrants han assegurat que han acabat la protesta amb "la sensació d'haver aconseguit alguna cosa". "Hem pogut posar sobre la taula, enmig d'una campanya tremendament tensa, els problemes de les persones migrades, els problemes de la vida quotidiana de milers de persones privades del dret a vot i per aquesta raó oblidades per la falsa democràcia que regeix els nostres destins", han afirmat.

La reunió del proper 18 de gener amb representants de l'Ajuntament per parlar d'una possible modificació de la targeta de veïnatge no és l'únic propòsit que han aconseguit. Els immigrants també han explicat que s'han reunit amb representants de la Generalitat i també han sortit "compromisos futurs sobre l'ajuda a les persones sol·licitants de la nacionalitat espanyola per residència". A més, han expressat el seu agraïment als representants de la CUP, En Comú Podem i ERC, que els han visitat, i a les entitats que han mostrat la seva solidaritat amb la seva causa durant aquesta setmana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Monica Vilanova i la Geltru
1.

Admirable vuestra accion pk sois muy valiente tomando en cuenta el temor k hay en protestar.Sois personas y teneis el derecho a una vida digna.Se del sufrimiento de muchos de vosotr@s por no poder ver a vuestras familias durante años.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article