Obre les portes la 27a edició de Cucalòcum amb una cinquantena d'activitats per als més petits

El Parc de la infància i la joventut de Lleida ofereix un any més propostes lúdiques, educatives, esportives i de sensibilització


Aquest dimarts ha obert les portes als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida una nova edició del Parc de la infància i la joventut de Lleida. Coincidint amb les festes nadalenques i fins al 4 de gener del 2018, la 27a edició de Cucalòcum i la 12a de Cucaesport ofereixen fins a 50 activitats per a petits i joves, amb una oferta molt variada que combina les propostes purament lúdiques amb altres educatives, esportives, solidàries i de sensibilització social i mediambiental.

D'entre les diferents iniciatives que s'hi porten a terme, destaquen els tallers per difondre el consum infantil de fruita dolça, un altre en què els més menuts poden aprendre a elaborar pa o bé 'Coneix i defensa el riu Segre', una activitat participativa i didàctica d'Ipcena on els infants poden construir imatges al·lusives al riu amb peces diverses.

A més, el públic també pot visitar a Cucalòcum i Cucaesport les carrosses amb què Ses Majestats els Reis Mags d'Orient recorreran la ciutat de Lleida en la cavalcada del pròxim 5 de gener. Fins a 50 activitats poden trobar els infants que visitin Cucalòcum i Cucaesport durant aquestes festes de Nadal, en una oferta molt variada que combina les propostes purament lúdiques amb d'altres educatives, esportives i de sensibilització social.

Les propostes nutricionals i medioambientals són les més destacades

Entre les activitats destacades d'enguany s'hi troben els tallers 'Menjar bé és divertit', destinat a promocionar el consum infantil de fruita d'una forma amena; 'Aprenem a fer pa' amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, que proposa elaborar un panet que els petits es poden endur a casa; 'Coneix i defensa el riu Segre', una activitat participativa i didàctica organitzada per Ipcena on els infants poden construir imatges al·lusives al riu amb peces diverses, o bé 'Nens amb les emergències', una iniciativa de Protecció Civil en la qual s'expliquen les tasques dels professionals de les emergències i s'obsequia als participants amb una polsera identificadora de la campanya 'Si vas a un lloc amb molta gent, no et perdis'.

Altres propostes clàssiques del parc són el 'Gol solidari', la recaptació del qual anirà dirigida a una ONG, i els tallers de 'Caixalòcum; vine i aprèn jugant amb les activitats educatives' on enguany els participants tenen l'oportunitat d'acolorir quadres de grans pintors flamencs i holandesos dels segles XVI i XVII.

Tampoc hi falten els clàssics nadalencs 'Enigmes d'Orient', una activitat que permet als petits fer un recorregut màgic per les carrosses dels Reis Mags. El Camarlenc visitarà aquesta activitat el pròxim dia 3 de gener al matí per recollir les cartes que els nens i nenes lleidatanes han preparat per Ses Majestats d'Orient.

Per la seva banda, Cucaesport, espai organitzat conjuntament per la Regidoria d'Esports de la Paeria i Fira de Lleida, presenta enguany 15 propostes esportives, d'aventura i de psicomotricitat amb el triple objectiu de promoure l'activitat física, fomentar la socialització dels infants i despertar l'interès dels petits per nous esports.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article