Les proves per a l'autodiagnosi del VIH s'adquiriran en farmàcies sense recepta mèdica

El Ministeri de Sanitat modifica la legislació per avançar en la detecció precoç de la sida


El Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret que modifica la legislació de productes sanitaris "in vitro", de manera que s'elimina la necessitat de prescripció per a la venda de productes per a l'autodiagnosi del VIH, alhora que es permet la publicitat per a aquests productes.

L'exigència de prescripció per a la venda al públic d'aquests productes constituïa un entrebanc per a la detecció precoç de la sida, i per aquest motiu s'ha modificat la reglamentació a petició del Ministeri de Sanitat.

Aquests productes es venen només en farmàcies, per la qual cosa aquest serà l'únic canal de venda, si bé les farmàcies les podran comercialitzar també a través d'internet.

La mesura es desprèn dels Objectius del Pla Estratègic de Prevenció i Control del VIH i altres infeccions de transmissió sexual 2013-2016 hi ha la promoció del diagnòstic precoç del VIH, amb l'objectiu de disminuir la proporció de persones no diagnosticades.

En l'actualitat ja existeixen productes que han obtingut la marca CE i que es comercialitzen al Regne Unit i a França. Algunes empreses han mostrat interès per comercialitzar aquests productes a Espanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article