La Creu Roja Joventut reparteix 68.000 joguines a 25.000 infants en situació de vulnerabilitat

Les joguines són noves, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i fomenten el joc cooperatiu


Creu Roja Joventut ha repartit abans de la Nit Màgica unes 68.000 joguines entre 24.952 infants de famílies que es troben en situació de risc de vulnerabilitat a Catalunya. Un any més, la campanya de Joguines ha assolit el seu objectiu gràcies a la col·laboració ciutadana i al teixit empresarial, així com als 1.100 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut que hi han participat.

Sota el lema “Els seus drets, en joc”, la 25a edició de la campanya va arrencar el 19 de novembre i aquest divendres finalitza el repartiment de joguines entre les famílies amb més dificultats, amb uns resultats molt similars als de l’edició anterior -amb 70.000 joguines per a 25.236 infants-. Eguany, s’han implicat 83 assemblees locals i comarcals de la institució humanitària, que cobreixen més de 400 municipis de tot Catalunya.

Foment de la igualtat d’oportunitats

La Campanya de Joguines s’emmarca en el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides són noves - ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Per això, a fi de reforçar el valor educatiu del joc, s’han dut a terme més de 800 activitats de sensibilització arreu de Catalunya durant el transcurs de la campanya. Entre les accions de sensibilització, destaca l’espot de la campanya, realitzat de forma solidària per la productora 023 Content & Media, mitjançant un concurs entre joves creadors.

Una altra activitat destacada va ser la Gran Recollida de Joguines, que es va celebrar el 9 i 10 de desembre, en què 129 persones voluntàries de 30 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja van sortir als carrers de Catalunya per sensibilitzar la població i van aconseguir recollir 3.278 joguines.

En total, 538 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les donacions directes de joguines, aportacions econòmiques per a la compra, o bé les cessions d’espais per a la recollida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article