La CGT exigeix més personal al Joan XXIII de Tarragona per pal·liar la saturació a urgències

El sindicat denuncia problemes de col·lapse i de manca de material per la poca previsió dels responsables del centre

La Confederació General del Treball (CGT) ha reclamat aquest dilluns més personal i un reforç dels torns a la unitat urgències de l’Hospital Joan XXIII per pal·liar la saturació que es produeix arran de l’augment de casos de grip.

Segons el sindicat, durant les festes nadalenques, el 80% dels dies s’han viscut situacions de col·lapse al centre per la “irresponsabilitat” dels gestors de l’hospital.

L’1 de gener va ser un dels dies més crítics, però les llargues esperes i pacients en lliteres als passadissos han estat la tònica dels darrers dies.

La CGT ha denunciat improvisació i que s’hagin obert llits sense disposar de suficients recursos personals ni materials. A més, han criticat que la planificació s’ha vist molt afectada per un nou programa informàtic de gestió dels torns del personal que consideren del tot inoperatiu.

Davant d’aquest escenari, el sindicat ha engegat una recollida de signatures entre la plantilla que ja supera el centenar d’adhesions. A més, la CGT ha advertit que la sobrecàrrega de treball ocasiona episodis d’angoixa i ansietat entre els professionals.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article