Stop Pujades protesta al metro per exigir preus més justos en el transport públic

La plataforma reactiva les reivindicacions per reclamar les tarifes del 2013 i que la gestió sigui “100% pública”

De mitjana, els títols de transport de l'Autoritat del Transport Metropolità han augmentat un 2% aquest 2018


La plataforma Stop Pujades ha reprès les activitats arran de l'augment a les tarifes de transport públic anunciades a principi d'any especialment a Barcelona, i aquest dimarts a la nit ha decidit en assemblea les línies mestres de les seves reivindicacions.

A finals de desembre s'anunciava que la T-10 d'una zona, el títol de transport més utilitzat a l'àrea de Barcelona, s'encariria 25 cèntims aquest any, amb la qual cosa el preu ha passat a ser de 10,20 euros. Es tracta del primer increment del cost d'aquest bitllet en els darrers 4 anys. El seu preu no pujava des del 2014, quan es va situar en els 10,30 euros. El 2015 va baixar fins als 9,95 euros i tant el 2016 com el 2017 la tarifa es va mantenir congelada.

De mitjana, els títols de transport de l'ATM de Barcelona han augmentat un 2% aquest 2018. Per aquest motiu, s'ha acordat exigir que es faci marxa enrere en les pujades de preu i que es torni a les tarifes que hi havia l'any 2013.

Les accions es duran a terme en 22 parades de metro

Per fer visible aquesta reivindicació, s'han organitzat accions per a aquest dimecres a almenys 22 parades de metro de Barcelona, que consistiran en obrir portes i explicar als usuaris els seus objectius.

Aquests objectius, a banda de la rebaixa de tarifes, passen també per reclamar la constitució d'una mesa veïnal on es puguin decidir els preus, uns preus “d'acord al poder adquisitiu de la gent”, i per exigir que la gestió de la T-Mobilitat, i per extensió de tot el transport públic, sigui “100% pública”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article