Voluntariat europeu: una iniciativa pionera per intercanviar experiències amb joves amb diversitat funcional

L'associació catalana Sant Tomàs acull set voluntaris d'entre 22 i 31 anys provinents de Geòrgia, Itàlia, Rússia i Lituània


Des del setembre passat set joves participen en un projecte de voluntariat internacional vinculat a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. L'associació Sant Tomàs acull aquest grup de voluntaris d'entre 22 i 31 anys provinents de Geòrgia, Itàlia, Rússia i Lituània.

Es tracta d'un programa de voluntariat de la Comissió Europea, pioner en l'àmbit de la diversitat funcional, i que neix amb l'objectiu de generar  un intercanvi de coneixements i de vivències per als joves.

Des de l'entitat expliquen que el programa està generant molts bons resultats. Per aquest motiu, volen donar a conèixer la seva experiència per tal que altres famílies, organitzacions i administracions es puguin beneficiar d'iniciatives similars.

Aquest grup de joves treballarà durant deu mesos com a personal de suport en diferents serveis de l'entitat: escola d'educació especial, club d'esports i lleure, Centres Ocupacionals i servei de formació i inserció laboral.

A més, no només els joves es beneficien d'aquest intercanvi sinó que les dinàmiques d'aquesta entiat arribaran a altres indrets d'Europa, generant així una experiència d'intercanvi doble.

Els voluntaris porten una vida independent

Aquest projecte pilot és també molt rellevant pel fet que tres voluntaris comparteixen habitatge amb l'Eloi, un jove amb Síndrome de Down. És un pas més a favor de l'autonomia personal i la plena inserció de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Per tal de sensibilitzar i acostar la realitat del col·lectiu de persones amb diversitat funcional als més petits, ha visitat i seguirà visitant diferents institucions educatives per presentar aquesta iniciativa.

Una iniciativa multicultural que permetrà als usuaris i treballadors d'aquesta entitat conèixer noves cultures, llengües i formes d'entendre el món, eixamplant horitzons i creixent com a persones.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article