Joventut obre les preinscripcions al programa ‘Vacances en família’ amb 59.300 places

El pla ofereix 68 estades des de dues a set nits en 31 albergs de Catalunya per a famílies amb fills menors


L’Agència Catalana de la Joventut ha obert aquest dilluns les inscripcions al programa ‘Vacances en família’, que el 2018 arriba a la seva 14a edició amb una oferta de 59.300 places per a un total de 11.584 famílies amb fills menors de 18 anys.

El programa, que té el suport de la Direcció General de Famílies, està adreçat a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (zero a 17 anys) amb l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, i afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants.

La iniciativa es desenvolupa en un total de 31 albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya en diferents èpoques de l’any. En total, s’ofereixen 68 períodes d’estada de dues, tres, quatre i set nits repartits entre la Setmana Santa, l’estiu, els diversos ponts al llarg de l’any i els caps de setmana des del mes de març de 2018 fins al de febrer de 2019.

Les estades es complementen amb activitats i espectacles (descoberta de l’entorn natural i cultural, animació musical i tallers de manualitats, entre d’altres) en els torns de més de dues nits, amb l’objectiu de compartir i aprendre a través del lleure.

Aposta per la igualtat d’oportunitats de totes les famílies

Per segon any consecutiu, el Vacances en família també incorpora cinc subprogrames dirigits a famílies d’especial atenció pública, que tindran l’estada becada o totalment gratuïta amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies catalanes. Aquestes famílies tenen reservada la seva plaça al marge del procés de preinscripcions.

Així doncs, per mitjà d’aquests subprogrames es reservaran places per famílies en situació de vulnerabilitat que es troben en risc d’exclusió social; per a famílies acollidores; places per a famílies amb un gran nombre d’integrants; places pel programa Respir, dirigit a famílies amb fills amb discapacitat; i per a dones víctimes de violència masclista.

A més a més, es destinaran places per a un miler de famílies monoparentals, que més enllà del descompte ja previst en el preu, tindran garantides les places per poder participar al programa. També per segona edició consecutiva, el programa obre la possibilitat de participar-hi als familiars directes majors de 65 anys, que gaudiran d’una tarifa reduïda.

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del web del programa fins el proper 5 de febrer a les 12 hores. Dos dies després, el 7 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article