L'Institut Català de la Salut amplia l'assistència en salut sexual per a adolescents i joves a Lleida

Posa en marxa Tarda Jove, un espai de consulta que complementa amb 'Estona jove' als CAPs de Mollerussa, Balaguer i Cervera


L'atenció primària de l'ICS a Lleida estrena aquesta setmana el projecte 'Tarda jove', una iniciativa adreçada a adolescents i joves d'entre 15 i 25 anys de les comarques lleidatanes al quals ofereix una millor atenció en salut sexual i reproductiva.

Una llevadora del servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) Lleida atendrà els joves i els assessorarà en tots els aspectes en què tinguin dubtes: mètodes anticonceptius, prevenció d'embarassos no desitjats, prevenció de conductes de risc, detecció d'infeccions de transmissió sexual, educació afectivosexual, entre d'altres demandes que puguin sorgir.

La llevadora també pot derivar-los a altres professionals, si és necessari. Tarda jove oferirà un espai de consulta lliure tots els dijous al CAP Onze de Setembre de Lleida, mentre als CAPs de Mollerussa, Balaguer i Cervera es posa en marxa una versió reduïda del servei anomenat Estona jove.

La implementació de la Tarda jove pretén facilitar l'accés dels joves a aquest tipus de visites, augmentar el nombre de persones ateses i, en definitiva, millorar la salut sexual i reproductiva de la població.

Molts joves tenen dificultats per accedir als serveis d'atenció a la salut sexual

Des de l'ICS recorden que avui dia encara hi ha un gran nombre de joves que es troben amb dificultats per accedir a aquests serveis, ja sigui per disponibilitat horària, barreres legals, o bé per inquietuds sobre confidencialitat, entre altres aspectes.

És per aquest motiu que l'espai Tarda jove comptarà amb un horari d'atenció amb visita espontània per als adolescents i joves, a partir del 18 de gener del 2018, tots els dijous de 16 a 20 hores al CAP Onze de Setembre de Lleida.

La resta del territori també tindrà una versió reduïda del servei anomenat Estona jove, que s'oferirà al CAP Mollerussa, en horari lliure; al CAP Balaguer, els dilluns de 16 a 17 hores, i a CAP Cervera, els dijous de 16.45 a 17.15 hores.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article