El CAC fa retirar o modificar 11 vídeos en què s'incita a l'odi contra el col·lectiu LGTBI

Es tracta de continguts allotjats a Youtube, Dailymotion i l'administradora de fòrums CloudFlare


El CAC ha fet retirar o modificar el contingut d'onze vídeos en què s'incitava a l'odi i la violència contra el col·lectiu LGTBI i que es trobaven allotjats en plataformes com Youtube, Dailymotion i l'administradora de fòrums CloudFlare.

Després de rebre les denúncies, el CAC es va adreçar el desembre passat a les empreses proveïdores per alertar-les sobre l’existència d’aquests continguts i els en va demanar la retirada. També va presentar una denúncia davant la Fiscalia de Barcelona per la possibilitat que la conducta detectada pogués ésser susceptible d’un delicte que tipifica l’article 510 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del codi penal.

El resultat de la petició a les empreses ha estat la retirada de sis continguts, la restricció d’accés als menors d’edat en quatre casos i la desactivació dels comentaris en un altre cas. En concret, YouTube ha eliminat quatre vídeos i ha imposat condicions mínimes d’edat per accedir a altres quatre. També ha desactivat els comentaris homòfobs en un altre cas. D’altra banda, Dailymotion ha retirat el vídeo que havia estat denunciat, mentre que l’empresa CloudFlare ha eliminat el fòrum que administrava.

Els continguts analitzats usaven expressions denigrants i ofensives contra el col·lectiu LGBTI, qualificaven l’homosexualitat de perversió i consideraven que es tracta d’una malaltia i un desequilibri mental. També hi havia continguts d’amenaça i d’exhortació o relativització de la violència contra aquest col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article