‘La salut no es toca’: professionals sanitaris reivindiquen la feina de Comín i reclamen la fi del 155

El conseller de Salut destituït adverteix que “la democràcia està en perill” perquè “el president de la Generalitat i el Govern no el trien a la Moncloa”


Diversos professionals de la salut han participat aquest dijous en un acte en defensa de les “institucions legítimes” catalanes, amb el lema ‘La salut no es toca’, i que ha acabat amb la intervenció del conseller de Salut destituït pel govern espanyol, Toni Comín, des de Brussel·les.

Des de les seves especialitats i experiències, els professionals que han intervingut han demanat la fi de l'aplicació de l'article 155 perquè suposa una situació de “bloqueig” que afecta “el dia a dia”, sobretot en els òrgans de govern de les institucions. Comín ha agraït el que considera un “acte de reivindicació col·lectiva del sistema de salut” i també ha volgut llançar un missatge amb relació a l'actualitat política: “La democràcia avui a Catalunya està en perill. El president de la Generalitat i el Govern no el trien a la Moncloa, sinó els ciutadans de Catalunya”.

El mateix dia que el govern espanyol ha iniciat els tràmits per impugnar la candidatura de Carles Puigdemont a la investidura, Toni Comín ha alertat que la democràcia es troba “absolutament en risc” a Catalunya, en la intervenció que ha clausurat l'acte ‘La salut no es toca’ a l'Espai Pujades, a Barcelona. “Resistirem”, ha dit Comín, que ha apel·lat al “compromís insubornable” amb la “democràcia” i el “progrés social”. “La democràcia sempre guanya i farem un país millor que serà conegut al món pel seu sistema de salut”, ha reblat.

El conseller destituït ha agraït als professionals de la salut que s'hagin reunit en aquest acte a favor del que considera la “joia de la corona” del sistema de benestar i “clau de cohesió social”: el sistema de salut. “No deixarem que ens malmetin allò que garanteix un dels drets més importants com és el de la salut”, ha afirmat.

“Hem hagut de declarar que no era il·legal utilitzar l’Omeprazol”

En l'acte, promogut per l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) del Departament de Salut, hi han intervingut professionals i gestors d'aquest àmbit, com el gerent territorial de l'àrea Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), Jordi Ara, que ha assenyalat que, si bé “han intentat que els efectes del 155 es notessin poc”, “les decisions, sobretot dels òrgans de governança, han anat a ritme de cargol” i “s'ha hagut de demanar permís per tot”. “Hem hagut de declarar que no era il·legal utilitzar l’Omeprazol o posar pròtesis de malucs”, ha afirmat amb referència a les declaracions responsables que han hagut de signar i que els han fet perdre “molt de temps”; un temps que s'hauria de centrar, ha raonat, “a construir el millor sistema sanitari”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article