Catalunya registra un abandonament escolar del 17% el 2017, un punt menys que l'any anterior

El ministre Méndez de Vigo assegura que la xifra de fracàs escolar a l'Estat se situarà per sota el 15% el 2020


Catalunya ha registrat una taxa d'abandonament escolar prematur del 17% durant el 2017, un punt menys que l'any anterior i des del 2008 s'ha reduït 15,9 punts (se situava al 32,9%), segons ha informat el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. En el conjunt de l'Estat, aquesta taxa ha baixat 7 dècimes en el darrer any, passant del 19% el 2016 al 18,28% el 2017 i des del 2008 s'ha aconseguit rebaixar en 13,4 punts.

Méndez de Vigo ha assegurat que la taxa d'abandonament escolar prematur a Espanya se situarà per sota el 15% l'any 2020, de manera que Espanya, ha dit, "complirà amb els compromisos adquirits". Així ho ha assenyalat als seus homòlegs europeus durant el dinar que ha mantingut aquest dijous a la Cimera Europea d'Educació que se celebra a Brussel·les.

Encara lluny de les xifres del País Basc

El País Basc és el territori espanyol que presenta la taxa d'abandonament escolar actual més baixa, concretament un 7%, seguida de Cantàbria, amb un 8,9%, mentre que les Illes Balears presenten la taxa més elevada (26,5%). El ministre ha defensat la necessitat que les escoles desenvolupin una assignatura on s'expliqui la història de la Unió Europea.

“El que ens ha unit i el que ens manté units, em sembla que contribueix a augmentar el sentiment de pertinença”, ha etzibat. Méndez de Vigo ha insistit que cal que “des de petits” els alumnes sàpiguen “que estan voluntàriament en una Unió Europea, en la qual ens uneixen uns principis i uns valors comuns“. Méndez de Vigo també s'ha mostrat partidari que en els col·legis se celebri un dia a l'any el Dia d'Europa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article