Magic Line Sant Joan de Déu, una “autèntica mostra d’implicació social”

Enguany se celebra la cinquena edició d’aquesta caminada solidària, que ha mobilitzat 15.000 persones durant quatre mesos per recaptar fons


El proper 25 de febrer tindrà lloc la 5a edició de la Magic Line Sant Joan de Déu de Barcelona, una caminada solidària per equips que cada any mobilitza durant més de 4 mesos entorn a 15.000 persones per combatre les situacions de vulnerabilitat de la societat.

Coincidint amb els anys de crisi econòmica més accentuada, els equips participants a la Magic Line han recaptat prop d’un milió d’euros a base d’accions solidàries arreu del territori. Des de concerts solidari a escoles, fins a tornejos esportius o esmorzars solidaris a l’oficina. Des del 2014, quan es va iniciar la Magic Line, s’han dut a terme més de 300 accions solidàries cada any. Segons els organitzadors, es tracta d’“una autèntica mostra d’implicació social”.

75 programes socials es desenvolupen gràcies als fons recaptats

Gràcies a les aportacions dels equips i al patrocini de les empreses i institucions col·laboradores, s’han finançat pisos socials per a persones sense llar, ajuts econòmics per a persones tutelades, sessions de teràpia amb música o amb animals per a persones amb trastorn mental, projectes de recerca biomèdica en malalties infantils, programes d’acompanyament per a persones migrades o en risc d’exclusió social, reformes bàsiques en centres de Sant Joan de Déu a països en desenvolupament i més de 75 programes socials que desenvolupen els 11 centres de Sant Joan de Déu a Barcelona.

Una de les principals novetats de la cinquena edició és la incorporació del recorregut de 25km des de Sant Boi de Llobregat, que incrementa els possibles participants a 13.500, 1.500 persones més que l’any passat.

La sortida, des del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, estarà dinamitzada pels participants al projecte artístic social Torrents d’art i passarà per L’Hospitalet de Llobregat, sumant-se a la resta de recorreguts de 10, 15, 20, 30 i 40km a Montjuïc per acabar tots a la plaça de la Catedral de Barcelona amb una Festa solidària.

Enguany ja s’han inscrit més de 8.400 persones en més de 670 equips que estan organitzant accions solidàries. Aquestes accions els permeten assolir el repte solidari que es posen en inscriure’s, però sobretot són espais de sensibilització social entorn l’existència de realitats socials complicades i la necessitat d’implicar-se per combatre-les.

Dos participants de la Magic Line | Sant Joan de Déu

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article