L'Ajuntament de Girona oferirà assessorament als afectats pels talls de llum a diferents barris de la ciutat

El consistori farà sessions informatives a Taialà, Germans Sàbat, Pont Major, Pedret i Torre Gironella


L'Ajuntament de Girona assessorarà les persones afectades pels talls de llum a diferents barris de la ciutat. Les sessions informatives s'iniciaran aquest dimecres a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana de la Llar de la Gent Gran de a Taialà i Germans Sàbat i en les properes setmanes se'n programaran a Pont Major, Pedret i Torre Gironella.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, ha explicat que l'objectiu és fer arribar els problemes que pateixen a la Generalitat i a la companyia elèctrica perquè “se'n trobin les causes i s'hi posi una solució el més aviat possible”.

El consistori ha rebut diverses queixes sobre incidències en el subministrament elèctric i, per això, s'han proposat “estudiar cas per cas”. A la primera trobada, hi assistiran Berloso, el regidor dels barris, Joan Alcalà i un tècnic municipal.

El consistori ja va anunciar a mitjans de desembre que exigia a Endesa que acabés amb els problemes dels talls de llum que diverses zones de la ciutat han començat a patir amb l'arribada de la fred. Entre ells, els de Vila-roja i la Font de la Pólvora, al sector Est, però també a Torre Taialà, Mas Catofa i Germans Sàbat.

L'empresa, coneixedora de la situació, va anunciar que intensificaria la lluita contra el frau elèctric i, de fet, la setmana passada va dur a terme un operatiu per detectar aquells habitatges que estan connectat a la xarxa de manera il·legal.

L'ajuntament admet que part del problema rau en possibles fraus però també demana que s'investiguin altres possibles causes com ara el fet que la xarxa sigui antiga i hi hagi problemes amb els transformadors. Per això, va elevar la queixa a la Generalitat i al Síndic de Greuges.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article