Arrenca una campanya de prevenció i detecció de les violències sexuals

L’Institut Català de les Dones posa eines específiques a l'abast de dones i homes per combatre aquest tipus de violència


L’Institut Català de les Dones (ICD) ha iniciat una campanya de sensibilització que posa a disposició de les dones i dels homes materials d’informació i sensibilització per avançar en la detecció i prevenció de les violències sexuals i la seva erradicació.

Aquesta campanya consisteix en l’edició electrònica de dues publicacions, una adreçada a dones i una altra a homes, amb missatges per prendre consciència i ajudar a identificar la violència sexual, des de la seva forma simbòlica fins a l’agressió sexual, i eines per a actuar-hi. En el cas de la publicació adreçada a dones, els materials també ofereixen recursos per a l’atenció i eines per al procés de recuperació.

La publicació electrònica que s’adreça a les dones es titula “Les dones tenim dret a viure de forma lliure i sense por”, i l’adreçada als homes: “Alt i clar: Els homes rebutgem les violències sexuals”. La seva divulgació es farà a través de la xarxa de recursos d’atenció, educatius, culturals, entitats i agents socials. A més, es donaran a conèixer a través d’una campanya per les xarxes socials.

Es tracta d’una iniciativa pensada per tenir continuïtat i que preveu desenvolupar eines de formació i altres suports de comunicació.

Les violències sexuals són un tipus de violències masclistes i la seva característica principal és que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació vers les dones. Les violències sexuals (l’assetjament sexual, els abusos i les agressions sexuals) es poden exercir en diversos àmbits (a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer, als espais d’oci) i a qualsevol edat.

La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais i la seva vida amb llibertat i autonomia.

Els missatges que divulguen aquests materials s’han realitzat amb la col·laboració de l’entitat experta Creación Positiva. L’ICD va iniciar la seva divulgació el passat dia 25 de novembre amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la violència contra les dones, en el marc de la campanya Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article