Un de cada quatre infants viu en un país afectat per un conflicte

Gairebé 50 milions de nens i nenes han intentat fugir de casa seva a causa de la pobresa, la violència o els desastres naturals


“Les conseqüències de la crisi humanitària en els nens i nenes estan arribant a proporcions catastròfiques”. Amb aquesta contundència comença l’informe en què Unicef fa balanç del 2017 i aborda quines accions durà a terme durant el proper any. Les dades de l’informe també ho constaten: un de cada quatre infants viu en un país afectat per un conflicte o un desastre natural i gairebé 50 milions de nens i nenes han intentat fugir, per aquest motiu, de casa seva.

“Els nens afectats per conflictes viuen un malson diari. L’any passat, aquests nens no només van fer front a l’amenaça constant de la violència, sinó que molts també van ser expulsats de les seves llars, van passar gana i han contret malalties que han posat en perill les seves vides”, denuncia l’ONG.

En l’informe relaten com la violència a Myanmar que va provocar la fugida dels refugiats rohingya, els brots de còlera i els conflictes armats a Nigèria, Iraq, República Democràtica del Congo, Somàlia, Sudan o Iemen han estat alguns dels escenaris que aquests infants han hagut d’afrontar. “L’enorme magnitud de població refugiada va desbordar els assentaments provisionals, les males condicions d’higiene dels quals van causar brots de malalties transmeses per l’aigua”, afegeixen.

En total, segons les xifres, Unicef va aconseguir el 2017 que 2,5 milions de nenes rebessin tractament contra la malnutrició i va vacunar 13,6 milions d’infants contra el xarampió. Els recursos de l’ONG també van permetre que 5,5 milions accedissin a programes escolars i que 2,8 milions rebessin ajuda psicosocial.

Atendre els infants de 51 països

Aquest 2018, l’ONG es marca com a objectiu ajudar els infants en més de 51 països i, en concret, entre d'altres, en la crisi de refugiats a Europa, als huracans del Carib i combatre la malnutrició a Nigèria, la crisi dels rohingya, el conflicte a Iraq, Síria, Líban, Egipte, Turquia i Jordània i les emergències cròniques que es donen al centre d’Àfrica, entre d’altres.

Després de l’educació, el sanejament de l’aigua és on l’ONG assegura que necessitarà destinar més recursos. Després s’hi troben la nutrició, la salut i la protecció a la infància, entre d’altres. Per això, l'ONG fa una crida per valor de 2.920 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article