Granollers vol reduir un 10% del consum d'aigua, gas i llum en cinc centres educatius

La tercera edició de l'Estalgia - #MaratóEnergia destinarà la quantitat estalviada a reduir els efectes de la pobresa energètica


Granollers vol reduir un 10% del consum d'aigua, gas i llum en cinc centres educatius. Durant tot el mes de febrer, s'engega la tercera edició de l'Estalgia - #MaratóEnergia, en la que enguany participen l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès, les escoles Salvador Espriu, el centre Joan Solans i Granularius.

L'objectiu és difondre una campanya de bones pràctiques per aconseguir un canvi d'hàbits en l'ús responsable de l'energia. Així, es farà un seguiment dels consums, es faran accions per reduir-los i per quantificar l'estalvi aconseguit respecte de l'any passat.

Els diners estalviats, que en la primera i segona edició de la marató van arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament, es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels serveis socials municipals.

Xerrades i formació per a les famílies dels alumnes

La formació és un altre dels pilars de la marató de l'estalvi energètic. Així, s'han programat dues xerrades al llarg del mes, una d'adreçada a l'equip de treballadors dels centres educatius i una segona per a les famílies dels alumnes. A més, els centres que ho sol·licitin podran disposar del joc i taller Actiwat sobre l'estalvi energètic.

Com en les altres dues edicions anteriors, deu municipis participen a l'Estalgia: Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Palau-Solità i Plegamans, Barcelona i Granollers. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article