Els promotors de la Renda Garantida revelen les darreres xifres de l'ajut: s'han obert fins ara 36.000 expedients

Fins al 25 de gener, el 70% dels sol·licitants amb tràmit obert eren de Barcelona i el 58% eren dones


Fins al 25 de gener, Afers Socials ha obert 36.000 expedients de Renda Garantida de Ciutadania i de complements a pensions o prestacions d'atur. Així ho anuncien els promotors de l'ajuda, després de la reunió que la Secretaria del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va mantenir el 2 de febrer amb els representants de les entitats socials. Malgrat tot, han expressat la seva “preocupació” perquè no se'ls ha convocat directament des del Govern.

De les dades a què han tingut accés, expliquen els promotors, se'n desprèn que dels expedients oberts després de la cita prèvia, el 70% són a la demarcació de Barcelona, el 12% a Girona, el 5% a Tarragona i el 4% a Lleida. A més, constaten que el 58% dels expedients oberts ho són per dones, i el 42% per homes.

Alhora, tal com ja preveien, la gran majoria de les persones que han sol·licitat l'ajut estan disposades a seguir un pla d'inserció laboral. En concret, ho accepten el 84% i, per això, rebran els 150 euros al mes que els hi corresponen. Només el 16% no s'ha subscrit a aquests plans.

Un termini de resolució que per a molts finalitza el 15 de febrer

A més, asseguren que actualment hi ha 4.000 expedients el termini de resolució dels quals finalitza el 15 de febrer de 2018, dels quals un 36% se'ls ha requerit la documentació que falta. Des del Departament han expressat, segons expliquen els promotors, “el seu compromís de facilitar les dades sobre els expedients, tant amb resolució positiva com denegatòria abans del 15 de febrer”.

De fet, segons les xifres a què han tingut accés els promotors, fins al 25 de gener, s'han fet 245.000 visites al web per sol·licitar l'ajut i 120.000 trucades telefòniques. També s'han concedit, 76.372 cites prèvies i se n'han realitzat, finalment, 55.038 (de les quals s'han tramitat 36.000) i resten pendents 21.334. En total, s'ha obert 125 oficines per atendre les sol·licituds de la Renda Garantida i s'han destinat fins a 460 treballadors per gestionar-les.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article