Barcelona activa l'operació fred i ofereix lloc per dormir a les persones sense sostre

Fins a 12 equips d'emergències socials han pentinat els barris perquè tothom pugui tenir un sostre en les nits més fredes


Les baixes temperatures de la nit de dijous han activat l'operació fred a Barcelona. Fins a 30 professionals d'emergències socials i voluntaris de la Creu Roja s'han distribuït en 12 equips per tota la ciutat amb l'objectiu de trobar gent que dorm al carrer i informar-los de les baixes temperatures i els perills que pot suposar dormir al ras en nits com aquesta.

En aquestes sortides, els equips acompanyen a les persones que dormen al carrer fins al Centre d'Estades Breus que té l'Ajuntament al Poblenou. Allà hi ha un centenar de llits i una cuina on les persones s'hi poden quedar temporalment. En cas que rebutgin l'assistència, els equips els donen consells de com afrontar el fred.

Una vegada les persones arriben al centre, els serveis d'emergències socials els ofereixen una consigna on deixar els seus objectes personals i un llit on passar la nit. Posteriorment hi ha una cuina on poden sopar i esmorzar. De tota manera, aquest és un centre en què l'estada no es pot perllongar i serveix tan sols per a passar-hi la nit.

Segons la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, tenen registrades “entre 800 i 1.000 persones que dormen al carrer” a la ciutat de Barcelona, tot i que essent una nit tan freda, "és possible que n'hi hagi menys" perquè alguns "es busquen una pensió" on dormir. De tota manera, Ortiz recorda que l'Ajuntament compta amb 2.000 allotjaments per a persones sense llar.

A banda del Centre d'Estades Breus que hi ha al Poblenou, també des del novembre hi ha obert el Centre d'Atenció Nocturna d'Emergències, amb 75 places disponibles més, i el govern municipal ha registrat més de 4.500 pernoctacions des del novembre. L'operació fred es mantindrà activada mentre les temperatures segueixin baixes. Una vegada es desactivi, el servei d'emergències socials seguirà actuant cada nit, tot i que amb menys efectius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article