Les escoles s'obren als barris per fer-hi activitats culturals i de lleure

Barcelona injecta 28,3 milions d'euros a projectes educatius en deu centres i instituts


Fins a deu centres educatius s'obriran a la ciutat de Barcelona els propers mesos. L'objectiu és que s'hi puguin desenvolupar nous projectes educatius, com ara tallers de música, clubs de lectura o grups esportius, a temps complet. Per aquest motiu, l'Ajuntament destinarà 28,3 milions d'euros al Pla de Barris, 20,2 dels quals s'invertiran a les escoles.

En concret, els centres educatius comptaran amb 61 professionals no docents per completar l’atenció a l’alumnat, entre els quals psicòlegs, educadors, tècnics d’integració social, monitors, especialistes en audició i llenguatge, o especialistes en trastorns del desenvolupament i la conducta.

El Pla de Barris abordarà de manera integral la relació entre els àmbits educatius i culturals amb un centenar de projectes que es desplegaran de manera prioritària a l’Eix Besòs, com els barris de Trinitat Vella, Baró de Viver o Bon Pastor. La finalitat última del pla és, de fet, lluitar contra les desigualtats que obren una bretxa entre els barris de la ciutat i que impacten sobretot en els infants.

El Pla de Barris ja està totalment implantat en 16 barris de la ciutat per intervenir en les zones de la ciutat amb major població en risc d'exclusió social. L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona ja desenvolupen un centenar d’actuacions en els barris amb un percentatge més alt de població vulnerable. Ara, el consistori invertirà, dels 28,3 milions d'euros, 600.000 euros a TIC, 7,1 a projectes d'escoles enriquides i un milió a programes culturals i educatius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article