Barcelona allotja 235 persones sense sostre en tres nits per l'operació fred

El programa es manté ara en fase preventiva i se seguiran oferint 72 places addicionals al Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències

Després de tres dies en fase d'alerta, l'episodi d'operació fred activat per l'Ajuntament de Barcelona ha donat allotjament a 235 persones sense sostre al Centre d'Estades Breus ubicat al barri del Poblenou. El programa es va intensificar dijous passat davant la previsió de baixes temperatures i ha comptat amb la participació diària d'una trentena de professionals i voluntaris d'emergències socials i de la Creu Roja.

Els propers dies l'operació fred continuarà en fase preventiva, i se seguiran oferint 72 places addicionals al Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències. L'objectiu és trobar gent que dorm al carrer i informar-los de les baixes temperatures que es registraran, i els perills que pot suposar dormir al ras en nits com aquesta.

En cas que aquests ho vulguin, els equips acompanyen als sense sostre fins al Centre d'Estades Breus. Allà hi ha un centenar de llits i una cuina on les persones s'hi poden quedar durant una nit. En cas que rebutgin l'assistència, els equips els donen consells de com afrontar el fred.

Al conjunt de la ciutat s'ofereixen 2.000 places per albergar persones que dormen al carrer, entre les municipals i les d'una trentena d'entitats. Des de l'activació de l'operació fred el 29 de novembre, s'han atès 4.922 estades nocturnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article