‘Un joc anomenat esperança’ o com el futbol es converteix en una eina de transformació social

El documental de la Fundació del Barça mostra com el futbol ha canviat la vida de cinc infants en contextos de violència, discriminació i pobresa


El futbol pot ser una autèntica “eina de transformació social”. Així ho ha demostrat el documental ‘Un joc anomenat esperança’ que la Fundació del Barça ha presentat aquest dilluns al Teatre Romea. El vídeo explica com el futbol ha aconseguit canviar la vida de cinc infants d’arreu del món que viuen en contextos de violència, discriminació i pobresa, beneficiaris de projectes de la Fundació del Barça que han participat de la metodologia FutbolNet.

"Volem fer visible la nostra tasca social, no només per una qüestió de transparència o de reconeixement, sinó perquè creiem que podem ser un bon exemple per a qualsevol altra organització que consideri que pot fer servir l’esport per ajudar persones en situacions i contextos de gran dificultat”, ha dit el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, durant l'estrena del documental.

El film l'ha dirigit el publicista Jorge Martínez i s'ha fet a través de la mirada de sis periodistes i escriptors de renom que s'han desplaçat a algun dels territoris on està en marxa el projecte: John Carlin, Laura Restrepo, Martín Caparrós, Juan Cruz, Nicolás Castellano i Santiago Roncagliolo.

Les històries que es relaten al documental són només cinc exemples del més d’un milió d’infants d’arreu del món que són beneficiaris de la Fundació del Barça. Totes elles tenen un nexe en comú: parlen de persones que lluiten per superar tots els obstacles amb un esperit extraordinari i enmig de contextos vitals molt complicats.

Només d’aquestes històries es desenvolupa a Catalunya. És la història d’en Pablo Ruiz, de 15 anys, que té la malaltia de Batten i li afecta el sistema nerviós. Ell participa al programa FutbolNet Diversitat a la ciutat de Barcelona, el qual li permet fer esport a través d’activitats adaptades a les seves capacitats. La metodologia FutbolNet, de fet, s’ha implementat en 7 centres educatius de la ciutat i acumula ja més de 240 participants.

La resta d’històries són narrades des del Senegal, Bangladesh, Brasil i l’illa grega de Lesbos. Els periodistes s'han desplaçat a aquestes destinacions per conèixer de primera mà les històries personals d'alguns dels beneficiaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article