La Federació Catalana de Futbol impulsa una investigació sobre l'esport femení

El projecte de recerca s'emmarca dins la campanya #Orgullosa, que vol promoure i visibilitzar els equips de dones


Des que l'estiu passat la Federació Catalana de Futbol engegués la campanya #Orgullosa per promocionar el futbol femení, ha desenvolupat formacions i ha donat a conèixer iniciatives d'èxit. Ara, juntament amb l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), pretén impulsar un projecte de recerca, amb el títol ‘Orgullosa: anàlisi, assessorament i suport als clubs de futbol i futbol sala per promoure el futbol femení’.

El passat 27 de juny, la Federació va decidir invertir un milió d'euros per a la temporada 2017-2018 per visibilitzar el futbol femení. Des d'aleshores han aplegat una desena d'ambaixadores que donen a conèixer el projecte, com ara la seleccionadora de l'equip de futbol femení, Natàlia Arroyo, i altres jugadores de primer nivell de la lliga catalana i internacional.

Amb el hashtag #Orgullosa, també han impulsat trobades territorials i campus d'estiu i fan aportacions als clubs que tenen equips femenins. així mateix, han donat a conèixer equips de futbol i futbol sala femenins, com ara El FS Castelldels, un club pioner amb un projecte curiós, perquè l’entitat es va crear gràcies als equips femenins i, posteriorment, es van organitzar les categories masculines.

A més, han celebrat diverses jornades, una d'elles aprofitant el Sisè Dia de l’Entrenador, en què han explicat altres experiències d'arreu d'Europa, com ara la implementació del futbol femení en els països nòrdics, i han intentat desgranar l'evolució del futbol femení a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article