La setena edició de la Tapa Solidària recapta més de 26.000 euros

Els fons recollits es destinaran al projecte Vincles, que acompanya mares amb infants de zero a tres anys en situació de vulnerabilitat

En aquests set anys la iniciativa ha recaptat més de 170.000 euros


La setena edició de la Tapa Solidària ha recollit més de 26.000 euros després que en 83 establiments es recaptés mig euro per cada venda d'una tapa concreta de la seva carta. Aquest dilluns, l'Hotel Sofia de Barcelona ha acollit l'acte de cloenda de la iniciativa, impulsada pel Casal dels Infants, que s'ha dut a terme entre el 5 d'octubre i el 7 de gener.

Com en les edicions prèvies, els ingressos es destinaran al projecte Vincles del Casal dels Infants, un espai maternoinfantil que acompanya 640 mares i els seus fills i filles menors de 3 anys en situació social de vulnerabilitat.

Vincles reforça el lligam maternoinfantil i és un suport per a les famílies durant el procés de criança. Els nens i nenes hi consoliden coneixements i hàbits que els permeten començar l'escola amb una preparació adequada. Les seves mares, sovint dones immigrades sense xarxa de suport, estableixen relacions de confiança entre elles, es familiaritzen amb el seu entorn i reben informació sobre el sistema educatiu i la resta de serveis públics.

En l’acte de cloenda va intervenir la directora de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Agnès Russiñol, posant en valor les sinergies entre el Casal dels Infants i els restaurants involucrats en la Tapa Solidària: “Sé com és d'important que els i nenes puguin créixer en un entorn segur, i el primer pas és consolidar el seu vincle amb la mare i el pare en l'etapa de zero a tres anys”.

Lluís Prats, voluntari del Casal dels Infants, va celebrar que enguany s'hagin venut més de 50.000 tapes, i va assegurar que els restaurants participants seguiran innovant la seva proposta en la vuitena edició de la iniciativa.

170.000 per consolidar el projecte Vincles al barri del Raval

Des de la seva creació, la Tapa Solidària ha recaptat més de 170.000 euros, contribuint a consolidar el projecte Vincles al barri del Raval de Barcelona; a Sant Roc i Llefià, de Badalona, als barris de Fondo, el Raval i Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet i al municipi de Salt, a Girona.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article