Gas Natural recorre als tribunals la sanció de la Generalitat per la mort de la dona de Reus

L'empresa subministradora ha estat condemnada per l'Agència Catalana del Consum a pagar 500.000 euros de multa


Gas Natural no vol pagar els 500.000 euros de multa amb què l'Agència Catalana del Consum la va sancionar per la mort d'una dona de Reus de 81 anys a causa d'un incendi a casa seva després que la companyia li tallés la llum. Per això, la subministradora recorre ara als tribunals per evitar pagar la sanció.

Inicialment, l'empresa va presentar al juliol un recurs de reposició en contra de la multa al Departament d'Empresa i Ocupació. El llavors conseller, Santi Vila, abans de dimitir el càrrec a finals d'octubre, va rebutjar el recurs. Arran d'això, la companyia va decidir obrir la via judicial amb la presentació d'un contenciós administratiu. De moment, es desconeix quin jutjat assumirà el cas. L'expedient que va obrir la Generalitat va qualificar la infracció per part de Gas Natural com a “molt greu”.

A banda de la gravetat de no sol·licitar prèviament un informe dels serveis socials municipals per determinar si la dona es trobava en una situació de risc d'exclusió residencial per tallar el subministrament energètic del seu domicili, tal com estableix la Llei 24/2015, l'instructor considera que l'actuació de la companyia va provocar també una “alteració social greu, alarma, o desconfiança”, perquè la dona pertanyia a un col·lectiu vulnerable, “especialment protegit pel Codi de Consum de Catalunya, com són les persones grans”.

La dona que va morir en un incendi a Reus el 14 de novembre passat provocat per les espelmes amb les quals havia d'il·luminar la seva casa perquè li havien tallat la llum. La seva mort va causar molta commoció a Reus i un fort rebuig social per les circumstàncies en què s'havia originat l'incendi. L'Aliança contra la Pobresa Energètica ja va denunciar, fa poques setmanes, que feia més d'un any des que la multa va ser imposada i que la subministradora encara no havia pagat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article