Afers Socials diu que la meitat de peticions de la Renda Garantida estaran resoltes a finals de febrer

Fonts del Departament asseguren que les 4.000 sol·licituds que esperaven resposta aquest dijous ja han estat resoltes, però no detalla com s'han notificat

La Generalitat assegura que el 55% de les sol·licituds per rebre la Renda Garantida estaran resoltes a finals de febrer. En total, són 34.000 sol·licituds tramitades, de les 61.000 peticions que han atès, segons fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i que varien només lleugerament respecte a les xifres que van entregar a les entitats a principis de mes, tal com va informar el ‘Social.cat’. En concret, 8.000 de les peticions estaran resoltes amb total seguretat a finals de mes, perquè compleixen amb tots els requisits, mentre que hi ha 26.000 en les que s'han detectat algunes incorreccions.

Les mateixes fonts del Departament han confirmat al Social.cat que dins d'aquestes 8.000 sol·licituds s'hi troben les 4.000 que estaven a l'espera de rebre una resposta abans d'aquest dijous, quan acabava el seu termini. Tot i així, no han pogut confirmar des del Departament per quina via s'ha notificat aquesta resolució. En cas de silenci administratiu, la llei interpreta que es concedeix l'ajut. Tampoc han concretat quantes de les sol·licituds han estat resoltes favorablement.

Des de la plataforma per la Renda Garantida, els promotors constaten que s'ha esperat fins a l'últim moment, malgrat que dins els terminis, per resoldre les peticions i no entenen per quin motiu ha estat així. L'efecte crida i el gran volum de peticions durant els primers mesos de posada en marxa podrien haver estat algunes de les causes de l'endarreriment. Un cop resoltes les primeres peticions, la Generalitat haurà de començar a pagar, i haurà d'abonar tots els mesos de retard des del setembre, quan es va obrir la convocatòria de l'ajuda i molts la van sol·licitar.

Encara queden per resoldre el 45% de les peticions ateses

De moment, però, només els 26.000 beneficiaris de l'antiga Renda Mínima d'Inserció han començat a rebre la nova ajuda, perquè el canvi es produïa de forma automàtica. Si abans se'n destinaven 11 milions d'euros al mes, ara se'n destinen 20 milions d'euros. Queden encara per resoldre, segons les xifres que ha proporcionat la Generalitat, 27.000 sol·licituds ateses, un 45% de totes elles.

Durant aquests mesos la Generalitat tampoc ha pogut crear encara la comissió de seguiment de l'aplicació de la llei, tal com s'hauria d'haver fet, perquè el Govern va ser dissolt a partir de l'article 155. Des del Departament asseguren, però, que tenen una bona comunicació amb les entitats, tot i que a principis de mes, la promotora va expressar la seva preocupació perquè no se'ls havia convocat com a plataforma, sinó com a entitats separades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

mari bcn
1.

crec que possan massa trabes perque no individualitzan las peticions no escolten a la gent.nomes es bassen en las dades

  • 1
  • 0

Comenta aquest article