Neix B-resol, una nova aplicació per lluitar contra l’assetjament escolar

Fins a 75 instituts de la demarcació de Barcelona es sumen a la proposta de la nova app que registrarà les incidències i en farà seguiment


Fins a 75 instituts de la demarcació de Barcelona disposaran d’una llicència d’ús de B-resol, una aplicació mòbil, que facilita que els joves, tant les víctimes com els observadors, puguin alertar al centre educatiu sobre situacions de bullying, ciberbullying, assetjament, trastorns alimentaris i qualsevol altre conflicte que afecta especialment al col·lectiu d’adolescents.

La tecnologia mòbil permet que l’alumnat avisi de situacions de perill de manera immediata, segura i des de qualsevol lloc i moment.

Aquesta iniciativa forma part d’un programa pilot que impulsa la corporació, de manera consensuada amb el Departament d'Ensenyament, per oferir a l’alumnat d’ESO eines i recursos que lluitin contra conflictes que afecten a la salut i l’estat emocional dels joves que se’n veuen afectats, i que en dificulta el rendiment educatiu i posa en risc la convivència als centres escolars.

Més d'un centenar d'instituts ja l'han provat

El dispositiu B-resol ja compta amb una experiència d’èxit a més d’un centenar d’instituts públics catalans que, durant els curs passat, es van adherir al programa d’innovació educativa #aquiproubullying.

Atenent als bons resultats obtinguts i a la valoració positiva que van fer tots els agents implicats en el programa, la Gerència de Serveis d’Educació facilitarà la seva implementació a 75 instituts públics d'educació secundària de la demarcació de Barcelona, exceptuant-ne la ciutat de Barcelona, incorporant centres que encara no formen part del programa d'innovació educativa #aquiproubullying.

L’elecció dels setanta-cinc instituts beneficiaris d’aquest suport de la corporació, ha prioritzat que es tracti de centres educatius públics de màxima complexitat i/o de centres en els quals es cursen Programes de formació i inserció (PFI).

Les funcionalitats d'aquesta aplicació

L'alumnat disposa de l'app B-resol, gratuïta per a Android i per a iPhone. Aquesta aplicació mòbil permet enviar missatges, dona la possibilitat de xat, sempre que els centres educatius ho habilitin i proporciona un accés anònim per defecte.

A més, els centres educatius disposen del web de Control B-resol, des del qual fan el seguiment de les incidències, així com també fa el seguiment de les gestions i accions realitzades a partir de les alertes rebudes, i genera un informe que documenta les actuacions, fet que permet generar estadístiques. B-resol ha rebut nombrosos reconeixements, entre d'altres, ha estat seleccionada per Google com la representant a 'Aplicaciones para cambiar el mundo' en el Google Campus de Madrid.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article