‘Cuida’t +’, el nou projecte tecnològic que fomenta l’autoprotecció

La Creu Roja impulsa un servei que permet realitzar un seguiment integral de la salut i detectar situacions de risc a la llar


La Creu Roja ha presentat aquest divendres, en el context del Mobile World Congress que se celebra a Barcelona la propera setmana, el nou servei tecnològic ‘Cuida’t +’. Un projecte que, gràcies a la tecnologia, fomenta l’autoprotecció de la salut per prevenir malalties, vigila les petites molèsties quotidianes o controla les malalties cròniques, mitjançant un seguiment de les constants de les persones usuàries del servei, com ara el pes o la tensió arterial. Aquestes dades es transmeten automàticament al sistema de seguiment constant.

A més, el sistema analitza el model de vida de les persones usuàries en el seu domicili en funció dels seus hàbits quotidians, de manera que permet detectar situacions de risc que es poden produir a causa de caigudes, manca de moviment o el no retorn domiciliari. Així ho han explicat Carlos Capataz, director de Serveis Tecnològics Digitals de la Creu Roja Espanyola, i Susanna Roig, directora d'Intervenció Social de Creu Roja a Catalunya. En aquest cas, el sistema alerta de forma proactiva el Centre d'Atenció de la Creu Roja perquè, en cas necessari, avisi als familiars, a les persones de l'entorn o als serveis d'emergència.

Aquest nou servei s'adapta a les persones en la seva llar i permet programar alarmes, recordatoris, remetre informes de les biomèdiques registrades, detectar situacions de risc, a més d’oferir les prestacions actuals de la teleassistència 24/7 hores. Mitjançant una atenció personalitzada per part dels professionals de la Creu Roja, existeixen tres modalitats de servei que són, el Cuida’t + Salut, el Cuida’t + Seguretat i el Cuida’t + Integral.

Un servei de 24 hores durant tots els dies de l'any

El servei Cuida't+ Seguretat està basat en el contacte i atenció amb la organització 24 hores 365 dies de l'any, en un seguiment personalitzat, adherència a la medicació, petició de cites mèdiques, mobilització de recursos familiars o serveis públics si fos necessari i en un seguiment post emergències o ingressos. Aquest compta amb la terminal de teleassistència domiciliària, el tensiòmetre, la bàscula i el polsador, anomenat UCR.

Cuida't+ Seguretat està basat en el contacte i atenció amb la organització 24 hores 365 dies de l'any, també basat en un seguiment personalitzat, l'anàlisi d'hàbits, la prevenció d'accidents a la llar, el seguiment de situacions de risc, la mobilització de recursos familiars o serveis públics i en un seguiment post emergències o ingressos.

Aquest servei compta amb la terminal de teleassistència domiciliària, dos detectors de presència, un detector d'obertura de portes i el polsador. Finalment, Cuida't+ Integral és la modalitat més completa, ja que engloba les dues altres modalitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article