Més de 13.000 persones posen en marxa la seva solidaritat

L'esdeveniment ‘Magic Line’ organitzat per l'Hospital Sant Joan de Déu ha aconseguit recaptar 340.000 euros per ajudar persones en situació vulnerable


Més de 13.000 persones han posat en marxa la seva solidaritat. Ho han fet, aquest diumenge, en la cinquena edició de la ‘Magic Line’, una caminada que es solidaritza amb les persones que viuen en situació vulnerable. Aquest esdeveniment, organitzat per l'Hospital Sant Joan de Déu, arriba després de realitzar més de 300 accions de captació de fons durant els quatre mesos abans de sortir a caminar.

La “festa de la solidaritat”, com l'ha definit el director de l’Obra Social SJD, Oriol Bota, arriba a la cinquena edició en la que s'han pogut recaptar més de 340.000 euros. Segons Bota, aquest és un acte que incorpora “els valors que ens haurien de portar cap a una societat millor”. “Nosaltres creiem que la transformació social passa per treballar en equip, no sols”, ha sentenciat Bota.

Precisament, els valors que es promouen en aquest esdeveniment són els que fan que l'Alícia Rodríguez, professora i coordinadora d'un equip de caminadors i de voluntaris de l'Institut escola Turó de Roquetes, repeteixi cada any. Fa cinc anys que hi participa, des de la primera edició, i no se n’ha perdut ni una. “A les 6.15 del matí estàvem allà plantats a la porta de l’institut, hem passat molt fred!”, s’ha exclamat l’Alícia. Amb tot, desprèn l’entusiasme que han donat i rebut en aquest esdeveniment. “Intentem que els alumnes hi participin perquè volem que integrin dins seu aquest sentiment”, diu l’Alícia.

Han aconseguit l’objectiu amb aquests alumnes? "Quan veus les 500 persones passar caminant agraïdes amb els alumnes, veus que ha valgut la pena". Són alumnes d'entre 15 i 16 anys, del barri de Roquetes. "Molts d’ells han crescut en situacions adverses, alguns tenen pares drogodependents. Sovint són ells els que han rebut i reben aquesta solidaritat”, diu l’Alícia, qui reconeix que, per aquests alumnes també representa una manera de dir “ei, som aquí i et volem ajudar”.

700 voluntaris implicats

Un total de 912 equips han fet els diferents recorreguts de 40, 30, 25, 20, 15 i 10 quilòmetres de la Magic Line SJD. Totes les accions estan destinades a aconseguir fons per proporcionar el benestar de les persones sense llar, amb dependència, persones amb trastorn mental, amb discapacitat, gent gran i infants malalts que s'atenen als 11 centres d'aquest hospital de Barcelona.

En aquesta línia, la caminada ha comptat amb la col·laboració i la complicitat de la ciutadania, empreses, l'Administració i més de 700 voluntaris que han fet possible una jornada en la que no hi ha hagut cap incident i en la que s'ha posat èmfasi en la cura de l'altre. “En aquesta caminada no hi posem cap tipus de classificació, aquest fet ens identifica molt perquè cuidem aquelles persones que es troben en una situació vulnerable, i només faltaria que ens dediquéssim a establir classificacions entre ells”, ha destacat Bota.

Entre les 700 persones voluntàries s'hi troben joves d’instituts, persones ateses a Sant Joan de Déu i treballadors han vetllat pel bon desenvolupament de la caminada en sortides, avituallaments i punts de control. En aquestes cinc edicions, la Magic Line ha aconseguit realitzar 1.000 accions solidàries, ha recaptat 1.000.000 d'euros i ha finançat 100 projectes socials d'aquest hospital.

El recorregut solidari ha comptat amb una trentena d'entitats dinamitzadores

La caminada ha començat a les set del matí des de Can Cuiàs, a Ciutat Meridiana, per als equips inscrits a 40km i, posteriorment, s’hi han sumat els equips de 30 quilòmetres des d’Horta – Guinardó, els 20 quilòmetres des de Vallvidrera, els de 15 quilòmetres des del mateix Hospital i els de 10 quilòmetres des de les Fonts de Montjuïc.

Enguany, com a novetat, s’ha estrenat la sortida de 25 quilòmetres des del Parc Sanitari de Sant Boi de Llobregat. Tot el recorregut estava dinamitzat per una trentena d’entitats culturals del territori que han sortit a animar els participants com el grup coral The New Zombis, les Escoles Municipals d’Arts i Música d’Esplugues i Sant Boi, la Cia Patawa o BCN Swing, entre altres. Cada any, aquest esdeveniment genera “molt bones sensacions” que, segons Bota, són fruit “de la complicitat que aporten les persones dels diferents àmbits”.

L'art inclusiu de Sonambulistes ha clos la jornada

Per posar punt i final a la festa solidària, la plaça de la Catedral ha acollit l’espectacle inclusiu Sonambulistes, una proposta que uneix música, dansa, circ, teatre, màgia, clown i il·lustració. “Amb aquest espectacle hem evolucionat perquè s'han integrat tots els diferents tipus d’art i s'ha aconseguit un espectacle menys comercial i més poètic”, ha destacat Bota.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article