Creix un 9,9% en dos anys la xifra de persones ateses pels Serveis Socials de Barcelona

El consistori ho atribueix a una millora en l'atenció, però també al fet que la recuperació econòmica no beneficia tothom per igual


El nombre de persones ateses pel Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona s'han incrementat un 9,9% en dos anys, i l'any 2017 es van superar les 81.000 atencions. Des del 2014, la xifra de persones que ha estat assistides en algun dels 40 centres municipals ha anat a l'alça.

Tot i aquest augment, el nombre d'atencions per persona s'ha reduït, ja que la xifra absoluta s'ha mantingut estable en les 193.000. Des del consistori ho atribueixen a la recuperació de la situació econòmica no repercuteix a totes les famílies per igual, però també al fet que els serveis municipals cada vegada són més propers i accessibles a la ciutadania. Les persones que han estat ateses també han vist reduït el seu temps d'espera, que de mitjana ha passat de 31 a 27 dies en aquest període.

En paral·lel, l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) ha incrementat un 62% el seu pressupost des del 2014, que l'any passat va ser de 154,47 milions d'euros. Els recursos s'ha destinat sobretot al suport a la infància, l'atenció domiciliària a persones grans i a programes comunitaris i d'acompanyament habitatge. El nombre de treballadors municipals també ha crescut, passant del 599 als 665 en dos anys.

D'altra banda, l’any passat van estar vigents un total de 140 contractes amb altres empreses i entitats, per un valor total de 90,81 milions d’euros, mentre que als convenis signats s’hi van destinar 5,8 milions d’euros, la majoria enfocats a la inserció laboral. Destaca el Programa Làbora, que es dedica a fomentar l'ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat a través d'una borsa de candidatures. El 2017 va aconseguir tancar un total de 2.362 contractes d’inserció laboral, el que suposa un increment del 20%.

Integració dels serveis socials

L'Institut Municipal de Serveis Socials integrarà a partir d'ara la Direcció d'Intervenció Social i la d'Urgències i Emergències Socials. Així ho va aprovar definitivament aquesta setmana el consell rector de l'organisme, que passarà a ser l'institut municipal més gran de l'Ajuntament. Tindrà 992 treballadors, 150 equipaments i un pressupost de 250 milions d'euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article