La Taula del Tercer Sector reclama aixecar el 155, reactivar el Govern i prioritzar “l'agenda social”

Fa aquesta petició després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent


Una delegació de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector, encapçalada per la seva presidenta, Francina Alsina, s’ha reunit aquest divendres amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a qui li ha demanat prioritzar l’“agenda social”.

Alsina li ha traslladat la voluntat de les entitats de seguir treballant per a l’enfortiment de la cohesió social a Catalunya i, concretament, per la defensa d’un model d’escola inclusiva. A més, la Taula ha manifestat a Torrent el compromís del Tercer Sector en contra de la judicialització de la política i l’alliberament dels presos.

Tot i el suport, però, la federació d'entitats ha insistit en la necessitat d’“investir d’urgència un president o una presidenta de la Generalitat, constituir el govern i aixecar tant l’aplicació del 155 com la intervenció econòmica de la Generalitat per tal de recuperar l’autogovern, l’impuls de l’acció executiva i legislativa i evitar nous retards en el pagament de subvencions i convenis”. “Necessitem posar fil a l’agulla a una nova legislatura per defensar els drets socials dels milers de persones en situació vulnerable del nostre país”, ha insistit.

Això permetria, segons les entitats, recuperar iniciatives legislatives “que han decaigut amb la finalització precipitada de la legislatura” en matèria de contractació pública, igualtat de tracte i no-discriminació, migracions, accés a l’habitatge social o en matèria de gestió de l’acolliment del col·lectiu de menors estrangers no acompanyats, entre altres propostes.

Paral·lelament, la Taula ha traslladat al president del Parlament la necessitat de “recuperar l’activitat legislativa de lleis ja aprovades com el desplegament del reglament de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i creació de la Comissió de Seguiment d’aquesta prestació o bé el seguiment de la Resolució 17/XI sobre Emergència Social”.

Noves propostes

A banda de fer pressió, la Taula del Tercer Sector també ha proposat a Torrent que el Parlament celebri, de caràcter anual, un plenari monogràfic sobre la situació de la pobresa i l’exclusió social; que la comissió d’infància passi a ser una comissió legislativa -no com ara, que és d’estudi-; que augmentin les visites del President i resta de membres de la Mesa a les entitats socials per conèixer de més a prop la realitat amb la que treballen i la coorganització de la celebració institucional del Dia de la Pobresa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article