Les dates de la preinscripció escolar: del 13 al 24 d'abril

El Departament redueix el calendari del procés gairebé un mes per la petició reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa


La preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria es podrà realitzar del 13 al 24 d’abril. D’aquesta manera, el Departament d’Ensenyament redueix el calendari del procés de preinscripció gairebé un mes, des que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre en el que ha obtingut la plaça, d’acord amb la petició reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.

L'endarreriment, s'assegura, ha de facilitar que un major nombre d'alumnes nouvinguts o que es trobin situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària i no s'hagin de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini.

La reducció del procés no afecta a la durada del termini de preinscripció –que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l’any passat-, ni tampoc al de matriculació de les famílies. Aquest endarreriment també ha arribat en ple debat sobre si cal incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a la preinscripció.

Novetat als ensenyaments postobligatoris

Enguany s’incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP, que comporta la possibilitat de formular telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial. Tampoc caldrà aportar documentació en paper d’aquelles dades de què l’Administració ja disposi. Es tracta del primer pas en el repte de l'Administració electrònica i l'entrada necessària en el procés de preinscripció.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article