‘Medicaments Solidaris’ vol ajudar les persones que no poden comprar-se medicaments

La campanya ha aconseguit recaptar més de 40.000 euros, un 33% més dels 30.000 euros que l'associació s'havia marcat com a objectiu aquest any


Aquest dissabte ha arrencat la campanya ‘Medicaments Solidaris’ per ajudar les persones que tenen dificultats per comprar medicaments. Una problemàtica que, segons l'onegé Banc Farmacèutic, afecta més de 2 milions de persones d'arreu de l'Estat. La campanya ha aconseguit recaptar més de 40.000 euros, un 33% més dels 30.000 euros que l'associació s'havia marcat com a objectiu aquest any.

Un total de 458 farmàcies presents a Barcelona, ​​Madrid, Girona, Saragossa, Lleida, Màlaga, Tarragona, Osca i Terol, així com de més de 260 voluntaris s'han sumat a la iniciativa solidària.Un iniciativa que se celebra anualment i de forma ininterrompuda des de l'any 2008, però és el primer cop que es fixa com a objectiu la recaptació fons a través de la venda de cupons solidaris, amb un valor de 2,5 euros.

Tot i que el canvi de format podia suposar una pèrdua de participació, la resposta ciutadana ha estat magnífica, i ha constatat una vegada més que la nostra és una societat exemplarment solidària i compromesa.

La venda de cupons solidaris seguirà activa en moltes de les farmàcies participants fins el proper divendres dia 16 de març, per la qual cosa aquells ciutadans que no hagin pogut participar durant la jornada de dissabte, tindran l'oportunitat de fer-ho durant els propers dies.

El president de l'ONG Banc Farmacèutic, Alex Brenchat, ha destacat que la Campanya Medicaments Solidaris promou “un gest de gratuïtat, amb el que els voluntaris, farmacèutics i ciutadans participen de forma solidària”. Així, segons ha assenyalat Brenchat, “els voluntaris destinen el seu temps lliure de dissabte per participar a la campanya, els farmacèutics participen obrint-nos les portes de les seves farmàcies i permetent-nos accedir als seus clients i els ciutadans col·laboren comprant cupons solidaris. Tots ells ens ajuden a lluitar contra la pobresa farmacèutica de nostre país”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article