Somescola convoca una manifestació unitària contra el "xantatge" de l'Estat al model educatiu català

Les entitats reclamen una participació massiva, compatible amb la manifestació per les pensions, que anirà de la plaça Catalunya a l'Arc de Triomf


Les entitats de la plataforma Somescola han convocat aquest dimecres a tota la ciutadania a participar en una gran manifestació prevista per aquest proper dissabte a la tarda a Barcelona en contra del "xantatge" que el govern espanyol fa al model educatiu català, i contra la judicialització de l'educació.

La mobilització començarà a les 5 de la tarda a la plaça Catalunya, a la confluència entre el Passeig de Gràcia i la Ronda Sant Pere, i acabarà a l'altra punta d'aquesta última via, al Passeig Lluís Companys, amb un acte final amb lectura de manifestos i actuacions musicals. Les entitats creuen que la mobilització és compatible amb l'assistència a la manifestació del matí a favor d'unes pensions dignes i fins i tot amb una altra contra l'islamofòbia i el racisme a Nou Barris.

En una roda de premsa a la seu d'Òmnium, el vicepresident d'aquesta entitat, Marcel Mauri, ha dit que el model d'escola catalana és "crucial" i un "pilar" fonamental per a la cohesió social, i ha dit que és un model "d'èxit i de consens", avalat internacionalment. Per això, ha dit que ja estan "farts" del "xantatge" del govern espanyol en forma de lleis o recursos davant dels tribunals en contra de la immersió lingüística i últimament contra docents en concret per suposat adoctrinament i delictes d'odi arran de l'1-O. En aquest sentit, ha lamentat que dos professors de La Seu d'Urgell segueixin investigats per un jutjat, tot i que la causa s'ha arxivat contra uns altres sis.

Per tot això, ha animat la ciutadania, siguin docents o familiars d'alumnes, o no, a assistir a la mobilització "unitària, transversal i sense fissures" del proper dissabte. Així, ha volgut demostrar que Somescola està en sintonia amb els sindicats d'ensenyament, que van ser els primers en convocar la manifestació.

Xavier Corbera, del Moviment de Renovació Pedagògica, ha dit que l'escola catalana és "democràtica i cohesionadora" i "no té por", tot i que "la pressió cada cop és més gran". Per això, ha lamentat que "per un grapat de vots" alguns partits busquin trencar aquest consens. En castellà, s'ha preguntat quins pares no volen que els seus fills aprenguin el màxim de llengües possibles, més encara quan els estudis demostren que el nivell de castellà dels alumnes catalans "és superior a la mitjana estatal" . "Els docents no es mereixen la pressió social i mediàtica", ha dit, assegurant que el compromís dels mestres és amb els seus alumnes i la societat en general.

Carme Roca, de la FaPaC, ha lamentat el "desori" provocat per l'aplicació de l'article 155 i que s'hagi endarrerit la preinscripció escolar. També s'ha queixat de la judicialització de l'educació, i ha reclamat que els mestres puguin parlar de tot el que passa a la societat i no s'hagin d'autocensurar, perquè això afecta tots els alumnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article