CCOO i la UGT criden a mobilitzar-se a Girona contra “l’estafa” de l'augment del 0,25% de les pensions

Els sindicats asseguren que aquesta serà “la primera de moltes protestes” contra un sistema que aboca “a l'empobriment i a la misèria”


Els sindicats CCOO i UGT de les comarques gironines han fet una crida perquè la manifestació d'aquest dissabte contra "l'estafa" que suposa l'increment del 0,25% de les pensions tingui una resposta "massiva i unitària" per part de la ciutadania. Els sindicats asseguren que aquesta serà "la primera de moltes protestes" contra un sistema que aboca "a l'empobriment i a la misèria". La protesta es farà de manera simultània arreu de l'estat espanyol.

A Girona, la manifestació sortirà de la plaça Independència a les dotze del migdia i, després de recórrer el centre, acabarà a la plaça del Vi. 'En defensa del sistema públic de pensions'. Passarà per Jaume I, Pompeu Fabra, la plaça Catalunya i acabarà a la plaça del Vi, on es faran els parlaments.Els secretaris de CCOO i UGT a la demarcació, Bartomeu Compte i Xavier Casas, han criticat que els canvis legislatius "imposats" pel PP aboquen els pensionistes i jubilats a una "creixent pèrdua de poder adquisitiu" i que a la demarcació ja hi plou sobre mullat, perquè aquí, de mitjana, les pensions ja són un 10% més baixes que a la resta del territori estatal.

Els dos sindicats esperen que la protesta convocada arreu de l'Estat es converteixi en una autèntica demostració de força de la ciutadania. I Girona, asseguren, no en pot quedar al marge. Per això, tant CCOO com la UGT han fet una crida a sortir al carrer aquest 17 de març al migdia per protestar contra l'increment del 0,25% de les pensions. Una manifestació, ja adverteix Casas, que tindrà "un to marcadament reivindicatiu i molt poc festiu".

Indignació compartida

Per una banda, el secretari general de CCOO, Bartomeu Compte, ha insistit que la mobilització del dissabte ha de servir per fer arribar un missatge clar a l'executiu estatal. "Reclamem tirar enrere la reforma unilateral del sistema de pensions que el PP va a dur a terme", ha subratllat.

Compte ha criticat que el govern espanyol hagi "gairebé buidat del tot" la guardiola de les pensions "per afavorir interessos privats" (forçant així la ciutadania a fer-se plans de jubilació). En aquesta línia, el secretari de CCOO ha demanat que "els ingressos addicionals" per recuperar aquests fons vinguin també de les empreses, i no només de les cotitzacions dels treballadors.

Per l'altra banda, la portaveu de la UGT, Angelines Pérez, ha dit sentir-se "indignada" i "estafada". "Ens han robat i ens han pres el pèl", ha dit. "Visc en un barri on hi ha molta gent gran i em dol veure com una dona de 82 anys m'explica que, quan ve el fred, a dins de casa no es treu l'abric i gairebé dorm vestida perquè no pot pagar la calefacció", hi ha afegit. Pérez ha demanat que a la manifestació de dissabte hi vagin les famílies senceres, no només els jubilats o pensionistes. "Si no defensem les nostres pensions, tots hi perdrem" ha dit.

Per la seva banda, la representant de CCOO, Carme Bosch, ha acusat el govern espanyol d'haver-se "carregat l'Estat del Benestar", perquè amb la crisi molta gent gran ha hagut d'alimentar famílies senceres amb la seva pensió. "Reclamem salaris dignes per a tothom i no misèries", ha dit. Bosch ja ha advertit que la protesta d'aquest dissabte no serà "cap final" sinó "un acció més de les moltes que vindran".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article