Calaf reclama 347.360 euros a la Generalitat per les subvencions pendents de la llar d'infants municipal

El consistori exigeix els diners després que el TSJC hagi donat la raó als municipis que van presentar un contenciós pel finançament de les escoles bressol


L'Ajuntament de Calaf ha presentat un requeriment al Departament d'Ensenyament perquè aboni la quantitat que els hi deu pel funcionament i escolarització de la llar d'infants 'La Boireta' dels darrers sis cursos, una xifra que calculen que ascendiria a 347.360 euros.

Després que el curs 2012-2013 Ensenyament deixés de convocar les subvencions, 36 municipis catalans -entre els quals no hi havia Calaf- van presentar un contenciós davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que els ha donat la raó i obliga al Govern a abonar l'import dels cursos. Ara Calaf exigeix que també se'ls aboni la quantitat.

El curs 2012-13 el Departament d'Ensenyament va deixar de convocar les subvencions per al sosteniment dels centres educatius municipals de primer cicle i, per tant, va deixar de finançar les escoles bressol del sistema públic, que va passar a ser una suplència espontània de les Diputacions. Arran d'aquest fet, el setembre de 2014 un total de 36 municipis van iniciar un Recurs Contenciós Administratiu contra la Generalitat que s'ha acabat resolent a favor de les administracions locals.

Segons explica l'Ajuntament de Calaf, la Generalitat de Catalunya, en el si d'una comissió mixta amb l'Associació Catalana de Municipis, hauria manifestat la voluntat d'abonar el deute amb els ajuntaments amb els quals tenia convenis malgrat que no hagin interposat recurs. Per aquesta raó, han optat per enviar el requeriment.

L'import reclamat, afegeixen, l'han establert tenint en compte que hi va haver un total de 267 alumnes matriculats entre el 2012 i 2017 i que el darrer conveni signat per l'Ajuntament i el Departament establia una aportació de 1.300 euros per alumne per part de la Generalitat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article