Catalunya ha deixat de percebre 82,5 milions de l’Estat per a les persones dependents el 2017

L’Observatori de la Dependència recorda que, malgrat l’incompliment del govern espanyol, s'ha repuntat després de tres anys de paràlisi


Catalunya ha deixat de percebre 82,5 milions d’euros de l’Estat per a les persones dependents aquest 2017. Així ho detalla el darrer informe de l’Observatori de la Dependència, que recorda que amb aquesta quantitat fins a 12.324 persones més haguessin pogut ser ateses.

Tot i així, detalla l’informe que el sistema de la dependència a Catalunya ha repuntat després de tres anys de paràlisi i ha incorporat 14.390 persones, el que suposa un increment de l’11,4% respecte l’any anterior. Així s’assoleix, segons les xifres, el major nombre de persones ateses des que es va implantar el sistema, amb un total de 141.058 beneficiaris.

I, malgrat tot, segons el document, Catalunya registra la major taxa de desatenció del conjunt de comunitats autònomes de l’Estat, amb un 37,1% de la població potencial que podria rebre la subvenció. La mitjana a l’Estat és del 24,5%. Aquest forat, però, s’ha reduït en 7.470 persones, un 8,2%.

Així mateix, l’increment de l’activitat dels serveis de la dependència ha permès generar enguany 2.672 nous llocs de treball directes, als ja més de 30.000 empleats que ja hi ha. No obstant, l’elevat percentatge de prestacions econòmiques a cuidadors familiars i no professionals, que representen el 46% del servei, i els serveis de cost baix fa que a Catalunya es pugui generar molt poc treball.

En els darrers sis anys, els incompliments del govern espanyol han suposat a Catalunya uns 500 milions d’euros. Per compensar-ho, la Generalitat aporta el 84% del finançament públic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article