El tercer sector fa front comú en “defensa dels drets civils i polítics”

La Taula del Tercer Sector i La Confederació han emès un comunicat en què lamenten la “vulneració dels principis democràtics” que està vivint Catalunya


La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, han emès aquest dilluns un comunicat en què lamenten que s’estiguin “vulnerant els principis democràtics i els drets civils i polítics” a Catalunya “arran de les darreres decisions judicials, l’empresonament de diferents representants polítics, la detenció del president de la Generalitat de Catalunya i el control de les institucions catalanes per part de l’Estat”.

Ambdues entitats han emès aquest comunicat al mateix temps que el president Carles Puigdemont estaria declarant davant del jutge a Alemanya, a la ciutat de Neümunster, després de ser detingut en aquest país el passat diumenge, 25 de març. També les Cooperatives de Treball han difós un comunicat.

Al document expliquen que “el Tercer Sector Social s’ha caracteritzat sempre per promoure uns valors fonamentats en la defensa de drets civils i socials, la justícia i la llibertat de les persones” i ara, en canvi, entenen que “ s’estan posant en qüestió molts d’aquests drets” i la “cohesió social aconseguida amb l’esforç de tots i totes al llarg d’aquests anys de construcció de la Catalunya democràtica”.

Per aquest motiu emplacen un missatge a les forces polítiques catalanes i els demanen que “treballin amb l’únic objectiu de garantir al conjunt de la ciutadania els seus drets i restablir el funcionament democràtic de les nostres institucions”. A més, han subratllat que es posen a disposició del Parlament de Catalunya i del seu president per “ajudar a trobar solucions i respostes el més transversals possibles”.

No només fan una crida a la política sinó també a la ciutadania i demanen que la societat preservi “la pau social, el respecte a l’altre i l’expressió pacífica de les opinions, trets que sempre han caracteritzat a la societat catalana”.

Les entitats es reuniran amb el president del Parlament

De fet, una delegació de la Taula del Tercer Sector i de La Confederació es reunirà aquest dimarts 27 de març a les 10 del matí amb el president del Parlament, Roger Torrent. La trobada s’emmarca en la ronda de contactes que està fent el president del Parlament amb els diferents agents econòmics i socials del país davant la situació política i social que viu Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article