S’engega una proposta per crear emoticones que representin la diversitat funcional

Apple dissenya 13 nous ‘emojis’ per fer-les més inclusives i “omplir un buit” en les aplicacions


“Una de cada set persones arreu del món tenen algun tipus de discapacitats, ja sigui física o psíquica. Les emoticones disponibles representen un munt de gent, activitats i i objectes per a un públic general, però molt poques vegades mostren la vida i les experiències d’aquells que tenen diversitat funcional”. Així ho explica Apple en una petició perquè les aplicacions com Whatsapp siguin més inclusives i “diversifiquin les opcions disponibles per omplir un buit significatiu”.

D’aquesta manera, han dissenyat 13 emoticones per almenys, i d’entrada, quatre categories: les persones amb ceguesa, les persones amb sordesa, les que tenen discapacitats físiques o les que tenen alguna mena de discapacitat motora. Les emoticones les han creat amb la col·laboració de diverses entitats, com ara l’American Council of the Blind, la Cerebral Palsy Foundation o la National Association of the Deaf.

Així, per a les persones cegues o amb problema de visió, que són més de 385 milions al món, han dissenyat un gos pigall i una persona amb bastó; per a les persones sordes, n’han fet una que fa el senyal per designar que no sent i una orella amb un aparell audiòfon. Per a les persones amb alguna discapacitat motora o física, han fet una persona amb una cadira de rodes mecanitzada, una altra amb una cadira de rodes manual, i pròtesis de cama i braç.

El més interessant a nivell tècnic de la proposta que Apple fa és que proporciona un codi universal i un codi comú per a teclat per introduir la icona, de tal forma que tothom pugui emprar les emoticones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article