Entitats i sindicats criden a una “gran manifestació” el 15 d'abril en defensa dels drets i les llibertats

El teixit cívic es conjura en l'Espai Democràcia i Convivència per “defensar les institucions catalanes”

Fins a sis col·legis professionals també han manifestat avui el seu rebuig a la judicialització de la política a Catalunya


Després que ahir La Confederació, la Taula del Tercer Sector i Cooperatives de treball s'avinguessin a fer un front comú per lluitar contra la vulneració de drets, aquest dimarts entitats, sindicats i plataformes cíviques presenten l'Espai Democràcia i Convivència. Aquest és un nou espai sorgit de la Taula per la Democràcia que té com a objectiu, segons afirmen els seus impulsors, “defensar les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats fonamentals de la ciutadania que s’han vist vulnerats a Catalunya”.

La plataforma preveu diverses accions i comença el seu calendari de protestes amb una gran manifestació el 15 d'abril com a resposta unitària en defensa dels drets i de les llibertats. La manifestació coincidirà amb els sis mesos exactes que fa que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són a la presó i pretén denunciar la vulneració sistemàtica de drets per part de l'Estat. Considera la plataforma que, ara més que mai, cal “diàleg i voluntat de trobada”.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Col·legis professionals també avalen el “front comú”

Fins a sis col·legis professionals també han manifestat avui el seu rebuig a la judicialització de la política a Catalunya i a la vulneració de llibertats i drets civils que està vivint Catalunya i que suposen “un afebliment de la democràcia”. Asseguren que se sumen “al dolor col·lectiu pels darrers empresonaments, per l’exili al qual s’han vist abocats diversos diputats i diputades i legítims representants de Catalunya, i per la detenció a Alemanya del president Carles Puigdemont”.

Alhora, reiteren la seva preocupació per l'impacte que aquestes actuacions poden comportar sobre el benestar emocional de la ciutadania. Per això, reclamen “serenor i establir ponts entre les diferents sensibilitats de la societat”. “Cal recuperar els drets i les llibertats polítiques sense ingerències policials, el Govern de Catalunya i les institucions catalanes –avui controlades des de l’Estat— i reprendre l’activitat legislativa i executiva per tal d’avançar en la consolidació de polítiques de benestar social i en polítiques educatives”, asseguren en un comunicat. 

De moment, se sumen a totes les convocatòries i accions conjuntes per recuperar les institucions el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya, Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya i Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article