El tercer sector demana a Torrent “una trobada tan transversal com sigui possible” per resoldre la “vulneració de drets”

Les entitats socials reclamen la formació d'un govern “proper” per facilitar la feina i es mostren preocupades per “la cohesió social”


La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, i el president de la Confederació del Tercer Sector, Joan Segarra, han demanat aquest dilluns al president del Parlament, Roger Torrent, que es tiri endavant una “trobada tan transversal com sigui possible” per tal que de forma conjunta es busquin solucions a la “vulneració de drets socials, individuals i col·lectius”. Així ho ha assegurat Segarra després de reunir-se amb Torrent al despatx d'audiències aquest dimarts, en el marc de la ronda de contactes pel front comú que ha posat sobre la taula el president del Parlament.

Les entitats estan preocupades per la “cohesió i la pau social” i insten els partits a formar govern i a retornar al Parlament la “normalitat democràtica”. “No s'assignen subvencions, no es tira endavant, hi ha projectes legislatius que no es poden aprovar; comencem a estar una mica ofegats”, ha afegit Alsina. Les entitats socials consideren que la clau passa per tenir un “govern proper”, i no “des de la distància i desconeixement de la realitat catalana”. I sense “ser aliens” a la societat, reclamen un govern a Catalunya que es pugui posar en marxa.

“Necessitem fer interlocució per desenvolupar projectes; la falta de govern i del Parlament que es posi en marxa ens impedeix posar en marxa projectes, atura subvencions i atura projectes; necessitem que es posi en marxa la normalitat democràtica perduda al país i fer front a les necessitats socials”, ha resolt Segarra en referència a un alentiment burocràtica que es genera amb l'aplicació del 155.

Tal com ja va fer aquest dilluns amb sindicats, patronal i pagesos, Torrent ha emplaçat les entitats per més endavant per encarar una proposta ja més consolidada per aquest front comú a partir de les entrevistes amb les entitats. De fet, aquesta tarda reprèn les trobades amb la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya i amb el Consell Nacional de la Joventut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article