Un grup de joves escoltes cooperen en la rehabilitació de sis pisos a Lleida

Els participants també han dut a terme tasques de neteja i de plantació d'arbrat al barri de la Mariola


Una cinquantena de persones, entre joves escoltes de 15 a 18 anys i monitors, procedents de diferents agrupaments escoltes de Catalunya, han treballat en la rehabilitació de sis pisos a Lleida, cinc al centre històric i un al barri de la Mariola. La iniciativa s'emmarca en el projecte 'La Murga, pel dret a un habitatge digne' d'Escoltes Catalans, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones.

Del 24 al 29 de març, els participants han fet tasques en aquests habitatges de pintura i reparacions, entre altres, i també han pres part en el projecte 'Jardins de Mariola', netejant i plantant a la zona. Membres de l'equip de Jardí Social han treballat i interactuat amb els joves, anant a pintar habitatges. 'La Murga' ha fet tasques a jardí, iniciant així la regeneració d'un nou espai verd que mantindrà l'equip estable de jardins.

'La Murga' és un projecte de cooperació que pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d'exclusió i sensibilitzar joves sobre les causes de la pobresa a l'entorn proper. La rehabilitació d'aquests espais i la implicació amb els i les joves afavoreix el treball de cohesió amb els veïns participants.

Fa set anys que a Lleida es va endegar la iniciativa, d'aprenentatge i servei, amb la col·laboració de la Paeria i impulsat per Escoltes Catalans, que s'obre als agrupaments de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, entitat que promociona l'associacionisme educatiu, l'educació en valors, la participació d'infants i joves en la transformació i millora de la societat i molts altres aspectes que contribueixen a la construcció d'un món més just en el qual tothom hi tingui cabuda.

Des d'aquest context, els Escoltes Catalans aporten un recurs d'intervenció idoni per treballar en col·laboració amb els agents locals -la regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones- i per establir les necessàries complicitats per actuar de forma coordinada en el territori.

El grup, que s'ha allotjat a l'escola Santa Maria de Gardeny, ha fet un àpat conjunt amb les famílies beneficiàries dels projecte, amb el grup musical La Violeta que ha amenitzat la trobada. L'associació de veïns de la Mariola va fer un acompanyament als escoltes i els monitors pel barri dissabte, dia en què van arribar a la ciutat.

L'estada finalitza aquest dijous amb un espai de reflexió conjunt entre els joves i els professionals dels Serveis Socials per donar resposta a les inquietuds en la intervenció que han fet. Entre altres, es parlarà dels límits de la llibertat de les persones, la confidencialitat, el respecte o la ètica de les persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article