Vilanova identifica els equipaments municipals amb pictogrames per a persones amb autisme

La primera vintena de punts il·lustrats s'han ubicat a l'hospital, les escoles i les biblioteques


L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha identificat una vintena d’equipaments municipals amb pictogrames per a què les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista puguin reconèixer-los. Les il·lustracions s’han instal·lat arran d’una moció impulsada per la regidora no adscrita Carmen Reina, i s’han definit amb la col·laboració de l’associació Autisme amb futur i la càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

En una primera fase, s’han situat pictogrames a equipaments com l’hospital, les escoles i les biblioteques, si bé es preveu ampliar el ventall d’edificis identificats. “És una iniciativa senzilla però molt important per a les persones amb autisme, ja que els facilita la vida i la comunicació. És el nostre granet de sorra per a la seva integració”, ha destacat aquest dimarts la regidora de Salut, Gisela Vargas.

A banda dels pictogrames, durant aquesta setmana ha lluït a la façana de l'Ajuntament una pancarta de suport al Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme amb el lema Tots som únics, a banda de sumar-se a la il·luminació d'edificis institucionals en color blau i de la presència a la festa que Autisme amb futur ha organitzat aquest diumenge a les Roquetes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article