PP i Ciutadans retallen dels Pressupostos més de 1.200 milions contra la pobresa infantil

Save the Children recorda que l'Estat s'havia compromès a invertir 1.560 milions, però només n'hi destinarà 346


El Partit Popular (PP) i Ciutadans (C's) han incomplert el compromís adquirit a l’acord d’investidura de lluita contra la pobresa infantil. Ho ha denunciat l'entitat Save the Children, que ha lamentat que amb els Pressupostos Generals de l'Estat presentats aquest dimarts els dos partits han retallat més de 1.200 milions d'euros dels 1.560 compromesos per al 2018. Així, els Pressupostos reflecteixen només una inversió de 346 milions per a aquesta causa.

“Es tracta d’una retallada vergonyosa. Fa la impressió que l’única intenció al darrera d’aquests Pressupostos és electoralista, ja que ha quedat fora un dels compromisos socials adquirits en el pacte d’investidura amb l’únic col·lectiu que no pot votar”, ha denunciat el director general de Save the Children, Andrés Conde.

L'entitat ha titllat de “dèbil” el sistema de protecció social de l'Estat. A més, ha lamentat que sigui un dels estats europeus amb una de les taxes més altes de pobresa infantil. “Uns 1.300.000 infants viuen en situació de pobresa severa”, ha assegurat l'entitat.

De fet, el pressupost destinat a protecció social a la família i a l'infància equival a l'1,3% del seu PIB, una xifra que queda lluny de la mitjana europea, que és del 2,4%. “Els nens i nenes més pobres no poden esperar més, sense una inversió adequada no aconseguiran sortir de la pobresa. És inacceptable que la infància segueixi sense ser una prioritat pel govern espanyol”, ha afegit Conde.

Dels 346 milions d'euros que el PP i C's han proposat en matèria de protecció social, 100 anirien destinats a la protecció de la família i l'atenció a la pobresa infantil, 140 al Programa de reassentament i reubicació de refugiats per a l'atenció de famílies amb menors i 106 al programa Fons Europeu d’Ajuda als més Desfavorits (FEAD). Aquesta última és l’única partida que hauria augmentat respecte l’any anterior, en 4 milions d’euros.

“El missatge que deixen els Pressupostos per aquest any pels 1,3 milions de nenes i nens que viuen en situació de pobresa severa arreu de l’Estat és que no voten i, per tant, que no importen”, ha conclòs Conde. Save the Children ja ha anunciat que treballarà juntament amb la resta de grups parlamentaris ”per promoure una esmena als Pressupostos” i fer que augmentin la inversió acordada en el pacte d'investidura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article