Una nova edició dels Premis Francesc Candel reconeix les bones pràctiques en integració i cohesió

La Fundació Carulla atorgarà fins a tres premis de 12.000 euros que promoguin la diversitat cultural


Ja són 14 els anys que fa que la Fundació Carulla atorga els Premis Francesc Candel. Enguany es volen reconèixer i difondre les bones pràctiques en l'àmbit de la diversitat cultural i les institucions o iniciatives que promouen, mitjançant la cultura o la llengua, la cohesió de la societat catalana entre les persones de diverses nacionalitats, en especial entre els col·lectius de joves i dones.

En aquesta edició s’augmenta la dotació dels Premis, que passa a ser de 12.000 euros per a cadascun dels tres projectes seleccionats, quan anteriorment era de 3.000 euros per projecte. El termini de presentació de candidatures es va iniciar el 26 de març de 2018 i finalitzarà el 15 de juny.

La convocatòria és oberta a empreses, entitats i organitzacions sense ànim de lucre, per a iniciatives i projectes a Catalunya que s’estiguin duent a terme actualment i es vulguin mantenir actives o plantegin un salt qualitatiu. L’augment de dotació vol promoure aquesta continuïtat o ampliació de projectes d’èxit que, per la reducció d’ajudes públiques en el camp social, poden veure’s amb dificultats a l’hora de seguir vius.

Els projectes es poden emmarcar en el desenvolupament de la convivència; el coneixement del context cultural –que inclou valors socioculturals, llengua, tradicions, geografia i història–, tenint en compte la diversitat existent; la sensibilització sobre la cultura de la diversitat cultural; la participació de dones i joves immigrants en àmbits culturals; una visió positiva de la diversitat als mitjans de comunicació, i el sentiment de pertinença.

El jurat, format per Miriam Hatibi, Maria-Àngels Roque, Orland Cardona, Laia Tomàs, Edgar Iglesias, Fatima Ahmed i Rita Marzoa, seleccionarà els projectes finalistes, als quals podrà demanar més informació sobre el projecte i els seus responsables, i realitzar-hi visites per conèixer els projectes i experiències que duen a terme. El veredicte es donarà a conèixer a mitjan octubre de 2018 en un acte públic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article